Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Nye cykler fra top brands - De første 2021 modeller er landet

Køb af citybike - overvejelser inden købet

Her ser vi nærmere på kategorierne citycykler og hybridcykler og på, hvad der passer bedst til dig og dine behov og ønsker.
Valget af den helt rigtige cykel kan for eksempel bero på:

  1. Hvor langt, meget og ofte du vil cykle.
  2. Hvordan du vil sidde på cyklen.
  3. Om du vil cykle året rundt eller kun, når solen varmer.
  4. Og hvor meget cyklen må koste.

Afhængigt af dine svar kan du blive ledt i forskellige retninger. Vi tager et spørgsmål af gangen.

Hvor langt kommer du til at cykle?

Er dit mål at cykle til arbejde, og har du 10km. eller mere? Tillykke, det lader til, at du kommer til at få masser af motion samtidig med, at du sparer en masse penge.Skal du cykle en sådan strækning eller måske endnu længere, kan det være rart at have en nogenlunde hurtig cykel, en såkaldt hybridcykel. Med dette menes en alsidig cykel, som tilpasser sig mange situationer. De har ofte et bredt udvalg af gear, så du altid kan finde det helt perfekte i forhold til vindmodstand og hældning.

Søger du derimod en cykel, der er praktisk, og som tager dig med på kortere ture rundt i byen, er den klassiske citybike lige noget for dig. Citybikes er blevet smidigere og lettere, siden dine bedsteforældre kørte rundt på de ellers så velkendte "mormorcykler", men de er stadig tungere end hybridcykler. Kendetegnet ved klassiske citybikes er, at de er fuldt udrustede med skærme, bagagebærer, lygter etc. og at de er meget stabile og komfortable. Klasisske citybikes har ofte 3-7 gear, så du har mulighed for at skifte alt efter humør og

Hvilken position fortrækker du på cyklen?

Siddeposition

Udformningen på cykelstellet giver forskellige siddestillinger. En hybridcykel giver en mere sportslig siddestilling, hvor du sidder mere fremadlænet, mens du på en klassisk citybike sidder mere ret. Med en fremadlænet position opnår du mindre luftmodstand, og det er lettere at få mere kraft i pedalerne. Dette leder os også tilbage til første spørgsmål; vil du cykle langt og meget og måske endda benytte cyklen til træning, så er en hybridcykel at foretrække frem for en klassisk citybike.

Cykling året rundt

Vil du cykle hele året rundt kommer solen med garanti ikke til at skinne, hver gang du skal afsted. Derfor kan det være rart at have en cykel med skærme. De hybridcykler, der ikke på forhånd er udstyret med skærme er i stedet udstyret med skruehuller, så disse kan monteres separat. Vil du cykle året rundt på en hybridcykel, i både sne og slud, anbefaler vi en med skivebremser. Disse har en bedre bremseevne set i forhold til fælgbremser (v-bremser) og også en længere holdbarhed.

Hvad skal cyklen koste?

Hvor mange penge du vil spendere, afhænger naturligvis af dit eget, personlige budget, men også af dine behov. Der findes dog et par retningslinjer, som med fordel kan følges. Har du brug for en pendlercykel, som kan klare mange kilometer og megen slitage året rundt i mange år? Kort sagt en cykel, der skal bruges meget? Så vil det være en god idé at lægge sig på et niveau fra omkring 6.000 kr.
Vi har selvfølgelig mange cykler, der koster mindre, og det kan være oplagt at spørge sig selv, hvorfor én hybridcykel koster 3.000 kr. og en anden 9.000 kr. Det korte svar er, at cykler adskiller sig på produktionsteknik, materiale, vægt samt på kvalitet af komponenter såsom bremser, gear, hjul og kranksæt. Jo finere komponeter og materialer jo dyrere.

Vi håber, at denne guide har hjulpet dig godt på vej mod at finde den helt rigtige cykel. Har du spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte vores kundeservice


Brug for hjælp?
Skriv til os via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål eller besøg vores FAQ-side.
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 35 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4

Databeskyttelse & afmeldelse
Everyday we get more people on bikes