Online cykel shop – Bikester
Festlige X-Mas deals med op til -70 %1 rabat
30 DAGES RETURRET GRATIS RETUR

Ansvarligt shopping

Prøver du at finde cykeltøj, der er produceret på en mere ansvarlig måde? Eller måske vil du gerne vide, hvordan du kan forlænge levetiden på dine komponenter? Hvis det er tilfældet, indeholder denne side en række praktiske tips, som kan hjælpe dig.

Vælg et emne fra ikonerne herunder for at gå direkte til emnet, eller rul ned for at få mere at vide.


Bæredygtighedscertifikater

Har du set et bæredygtighedscertifikat på et cykelprodukt? I en verden, der i stigende grad er blevet "greenwashed", kan det være svært at finde ud af, hvilke påstande du kan stole på. Derfor har vi afkodet nogle af de mest almindelige tilkendegivelser for dig.

Disse globalt anerkendte standarder fokuserer alle på produktrelaterede miljømæssige, dyrevelfærdsmæssige eller sociale fordele. Og de er også alle certificeret af tredjepart, hvilket er betryggende.

Vælg en dropdown-pil for at få mere at vide.

GOTS: Global Organic Textile Standard

Har du GOTS? Global Organic Textile Standard er (ikke overraskende) en globalt anerkendt standard for økologiske tekstiler.

Standarden måler omhyggeligt produktionen af økologiske materialer ud fra miljømæssige og sociale kriterier (alt fra de kemikalier, der anvendes i farvestoffer, til behandlingen af arbejdstagerne). Det giver dig mulighed for at vælge økologiske produkter, der kommer fra mere ansvarlige forsyningskæder.

Der findes to GOTS-mærker. Produkter, der er mærket "økologisk", indeholder over 95 % økologiske fibre. Produkter, der er fremstillet af "økologiske materialer", indeholder mindst 70 % økologiske fibre.

Køb GOTS-produkter her .

bluesign APPROVED & bluesign PRODUCT

Har du set bluesign-logoet på noget? bluesign er et pålideligt system, der fokuserer på, hvordan tekstiler, farvestoffer og tilbehør produceres. Det gør fremstillingsprocessen mere sikker for arbejdere, kunder og miljøet ved at forbyde farlige kemikalier i alle faser.

For at en del af et produkt (f.eks. stoffet eller et tilbehør) kan være bluesign APPROVED-certificeret, må mærker kun anvende kemikalier, der opfylder bluesigns høje standarder.

For at være bluesign PRODUCT-certificeret skal et produkt indeholde mindst 90 % bluesign-APPROVED-certificerede tekstiler og 30 % bluesign-APPROVED-certificeret tilbehør.

Udforsk vores bluesign-produkter her .

RDS: Responsible Down Standard

Hvis du er på udkig efter en sovepose eller jakke, der indeholder dun, skal du holde øje med RDS-godkendelsesmærket.

Dette logo med hvide fjer betyder, at fjerene i dit polstrede produkt kommer fra fugle, hvis fysiske og følelsesmæssige behov er blevet fuldt ud opfyldt. Metoder som plukning og tvangsfodring er forbudt.

For at opnå denne standard skal landbrugsbedrifterne opfylde strenge velfærdskrav. Det er betryggende, at hele processen vurderes: fra avl til fjerindsamling og til fremstilling af det endelige produkt.

Se vores RDS-produkter her .

GRS: Global Recycled Standard

Fans af genbrugsmaterialer vil sætte pris på GRS-logoet. Global Recycled Standard er det førende universelt anerkendte certifikat for produkter, der indeholder genanvendte fibre.

Ud over at kæmpe for en højere procentdel genanvendt indhold i produkterne regulerer GRS de ansattes arbejdsvilkår og kontrollerer strengt brugen af kemikalier i fremstillingsprocessen.

Så hvis et produkt er forsynet med dette logo, er det fremstillet af mindst 50 % genbrugsmateriale på en måde, der er mindre skadelig for mennesker og miljø.

Udforsk GRS produkt her .

RWS: Responsible Wool Standard

Når du leder efter uldbaseret cykelsæt, skal du kigge efter RWS-certificeringen. Denne frivillige standard fokuserer på sundheden hos de får, som din uld kommer fra.

For at blive godkendt af RWS skal bedrifterne opfylde strenge velfærdskrav. Hvert dyrs ernæringsmæssige, fysiske og følelsesmæssige behov skal opfyldes, og praksis som f.eks. mulesing er forbudt.

Landbrugene skal også beskytte deres medarbejderes velfærd og forvalte deres jord på en miljømæssigt progressiv måde, der beskytter jordens sundhed og biodiversitet.

Opdag RWS-produkt her .

STANDARD 100 by OEKO-TEX

STANDARD 100 by OEKO-TEX er et af de mest berømte sikkerheds- og kvalitetscertifikater for tekstiler i verden.

Hvis du ser OEKO-TEX's STANDARD 100-mærke på et produkt, kan du være sikker på, at hver eneste del af produktet - fra tråd til knap - har bestået strenge tests for sundhedsskadelige stoffer.

Hvert år revideres standarden i overensstemmelse med den nyeste lovgivning og videnskabelige forskning - så du kan have fuld tillid til dens vurdering.

Find STANDARD 100 by OEKO-TEX produkter her .

Fair Trade Certified

Fair Trade USA er en nonprofitorganisation, der arbejder med et enormt globalt netværk af producenter, mærker og organisationer. Dens mål? At fremme fair forretningsmetoder, der sætter mennesker og planeten i første række.

Når du ser et produkt med Fair Trade Certified-stemplet, kan du være sikker på, at det opfylder seriøse sociale, miljømæssige og økonomiske standarder.

Det drejer sig bl.a. om ansvarlig indkøbspraksis, et pålideligt levebrød og bedre lønninger til landmænd og arbejdere, sikrere arbejdsforhold og gennemsigtige forsyningskæder.

Køb Fair Trade Certified-certificerede produkter her .


Bæredygtighedsfilter

Brug vores særlige filtre til nemt at finde produkter, der stemmer overens med dine egne værdier.

Du kan finde alle vores filtre i venstre side af shoppen.


Vejledninger

Naturligvis handler det at foretage mere ansvarlige indkøb om mere end blot certifikater.

Der er mange forskellige faktorer at tænke på og valg at træffe. Hvordan kan du f.eks. bedst opstille komponenterne for at beskytte dem mod slitage, der kan undgås? Eller hvad er den bedste måde at forberede din cykel på sæsonbestemte udfordringer? Disse overvejelser betyder, at du kan undgå at udskifte udstyr så længe som muligt.

Vil du vide mere? Vælg et emne nedenfor, og gå på opdagelse i vejledningslinks nedenfor:

Generel vedligeholdelse
Sæsonbestemt beskyttelse