Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Nye cykler - 2019-modeller nu på lager
Vaude
Moab Overall
"Den vandtætte dragt fra Vaude får dig til at kæmpe i mudderet"
Bastian, Editor
TIL PRODUKTProduct of the Month

Månedens produkt

Vaude Moab Overall

TIL PRODUKT

Til regnfulde dage & uundgåelige mudderkampe på cyklen.

Det med vejret er en særlig sag. De fleste outdoorentusiaster foretrækker solrigt og varmt vejr, og mountainbikere er ingen undtagelse. Men hvis du lader tiden på cyklen diktere af vejrudsigten, går du glip af meget, siger vores MTB-ekspert, Bastian. Han hævder, at så længe det ikke er for koldt, ville han foretrække våde og lidt mudrede forhold over knastørre stier. Med denne holdning, og en forkærlighed for usædvanlige udstyrsløsninger, var han ideel som produkttester af regndragten fra Vaude. Her kan du læse mere om, hvordan Vaudes Moab Overall klarede sig i praksis.

”Klart, jeg tester Vaudes regndragt”, tænkte jeg. ”Det skal nok blive sjovt”. Takket være min overlegne attitude, kunne jeg dagen efter se den kortærmede dragt ligge og vente på mit skrivebord, da mødte ind på arbejde. I årevis har jeg brugt trekvartlange regnbukser til at holde bagdelen tør på kolde og regnfulde dage, men når temperaturen falder til tocifrede minusgrader, er termotøj den eneste udvej. Derfor har regndragten ikke været i brug indtil for nylig, hvor tøvejret endelig kom.

TIL PRODUKT

Første indtryk

Fordi jeg havde mere end nok tid til at prøve regnsættet før jeg faktisk brugte det i praksis, har jeg haft rigelig mulighed for at nærstudere dets materialevalg og pasform. Vaude Moab Overall er lavet med en fuldkommen tætlimet Clepex Green Membrane. Samme membran er også anvendt til en masse andre regnjakker fra Vaude, og er permanent vandtæt, vindtæt og åndbar. Materialet fungerer uden brug af PTFE og indeholder mindst 15% genbrugt og genanvendeligt materiale i stedet for polyurethan. Med et vandsøjletryk på over 15.000 mm kan du være helt tryg i tilfælde af skybrud.

Dragten indeholder også S.Café: en højteknologisk fiber fremstillet i en patenteret proces fra konverterede kaffegrums. Vaude beskriver dette stof som hurtigtørrende, lugtresistent og UV-beskyttende. En lang, lodret lynlås gør det nemt at tage dragten af og på. Den forseglede tovejs-lynlås kan bruges til at justere niveauet af ventilation når man cykler. Vaude har bevidst forsynet den med flere ventilationsåbninger til fordel for en mindre pakningsstørrelse. Den store brystlomme på venstre side, som udgør dragtens eneste opbevaringsplads, er nem at komme til og er også vandtæt. På hofterne sidder to velcro-stropper til at justere dragten i taljen. Med min højde på lige under 1.80 m, lå jeg lige i mellem størrelsesanbefalingerne for medium og large. Jeg valgte at gå efter sidstnævnte, da min overkrop er lang. Heldragte, som denne model, kan nemt blive ubehagelig at have på, hvis overdelen er for lille og trækker i underdelen.


Testen

Valget af den større størrelse betød en behagelig pasform – til den større side. Ærmerne dækkede mine albuer og benene faldt under mine knæ, så der ville være plads nok til at bære protektorer nedenunder. Efter min mening er det den perfekte dragt til en våd dag i bikeparken, selvom Vaude mere har tiltænkt den som en alternativ regnjakke til uforudsigelse regnskyld på vej til arbejde. Dragten giver bedre bevægelsesfrihed og regnbeskyttelse end et normalt regnsæt, og holder din kortærmede trøje og shorts helt tørre og rene. På trods af mange udluftningshuller ville jeg foretrække flere ventilationsmuligheder, så dragten også ville fungere som en mere permanent del af beklædningen på længere ture. Ja, man får beskyttelse mod regn hele vejen rundt, men med dette kommer varmeopbygning omkring overkroppen - især når man har rygsæk på. Jeg har flere gange brugt regndragten på korte cykelture i skoven når det har regnet. Minitool, pumpe og nøgler har jeg i lommerne på min trøje under dragten. Telefonen passer perfekt i den venstre brystlomme, hvor den også er beskyttet mod regn. Dette gør det enkelt og nemt at tage på en kort eftermiddagstur i skoven efter arbejde. På en grå og regnfuld dag er det let at springe cykelturen over, men den vandtætte dragt fra Vaude får dig til at ville ud og kæmpe i mudderet.


Konklusion:

Konklusion Selvom dragten ikke altid anvendes, er den super nyttig når vejrforholdene kræver effektiv regnbeskyttelse. Vejret skal ikke være for varmt, men heller ikke for koldt – og så skal det naturligvis regne. Når tunge regnskyld får din vanlige rute til at ligne et mudderbad, er denne regndragt uundværlig. Før solen når at komme tilbage, står du allerede klar på næste trail. Det kommer med sikkerhed til at blive beskidt, men regndragten sørger for at du holder dig tør.


Vaude - The Spirit of Mountain Sports

Vaude producerer førsteklasses outdoorprodukter med fokus på ophold i barske omgivelser. Firmaet befinder sig i Tyskland og har fokus på kvalitet og pålidelighed. Udover at have den bedste kvalitet som evigt mål er virksomheden også blandt de førende inden for miljøvenlighed. Siden 2001 har firmaet arbejdet i henhold til bluesigns strenge regler. Vaudes cykelbeklædning har allerede overbevist mange mennesker, og produkternes har for deres funktionalitet allerede vundet flere priser. Vaude skaber ikke blot produkter. De gør det med lidenskab og henvender sig derfor til dem, der søger de hårdeste udfordringer.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-17.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4

Databeskyttelse & afmeldelse
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!