Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Find den perfekte gave - Med vores gavefinder er julen reddet
SERIOUS GRAFIX PRO
„Hvis jeg kun måtte vælge én cykel at køre på, ville jeg vælge en gravel bike!"
Marion, indkøber
TIL PRODUKTRudy

MÅNEDENS PRODUKT

SERIOUS GRAFIX PRO

TIL PRODUKTSERIOUS GRAFIX PRO – EN ALSIDIG ALLROUNDER

Interessen for gravel bikes er voksende, og det kommer ikke som nogen overraskelse, når man tager cyklernes alsidige egenskaber i betragtning. De kombinerer nemlig landevejscyklens sporty køreegenskaber med mountainbikens terrængående kvaliteter i én og samme cykel. Tiden er derfor inde til, at tage et nærmere kig på den nye allrounder. Marion fra vores indkøbsafdeling meldte sig straks til at anmelde månedens testcykel. Hun er ansvarlig for indkøb af produkter til vores triatlon-, svømme-, Swimrun- og sportsernæringssortiment. Marion svømmer i sin fritid og har de seneste år fundet en større interesse for triatlon og landevejscykling. For ikke at begrænse sig selv til landevejscykling, har hun valgt, også at prøve kræfter med offroadcykling. Hun har i et års tid afprøvet cyklen Serious Grafix Pro. Læs testen og find ud af, hvad Marion syntes om sin første oplevelse på en gravel bike.

Første indtryk

Jeg så virkeligt frem imod, at skulle teste Serious Grafix Pro, da det var min første gang jeg prøvede at køre på en gravel bike. Konventionelle landevejscykler egner sig naturligvis godt til lange distancer, men træningen kan nogen gange blive en smule unuanceret. Jeg kan godt lide idéen om at kunne dreje af vejen og ind i skoven, hvis man får lyst til det.

Jeg blev med det samme imponeret over cyklen. Designet minder meget om en klassisk landevejscykel, men de 35mm brede dæk fra Schwalbe er tydeligvis tiltænkt et grovere underlag. Generelt set er kvaliteten af komponenterne imponerende i forhold til prisen. Det er usædvanligt at se en cykel med SRAM 1x11-transmission, hydrauliske skivebremser og førsteklasses CXD6-hjul i dette prisleje. Også sadelpind, styr og frempind fra Zipp er af høj kvalitet.


Testen: Serious Grafix Pro

Jeg har nu testet Serious Grafix Pro i et års tid, og har kørt på den til arbejde og i min fritid. Jeg kørte også det 120km lange gravelløb, VOTEC Gravel Fondo, kort efter at jeg modtog cyklen.

VOTEC Gravel Fondo bød på masser af skovstier, asfaltveje og snoede trails i Schwarzwald i det sydlige Tyskland, og jeg bemærkede straks Serious Grafix Pros relativt kompakte siddeposition. Den føltes en smule kortere end på min landevejscykel, og det tog noget tid før jeg vænnede mig til de bredere dæk, som gør køreoplevelsen anderledes, sammenlignet med klassiske racerdæk. Hjulene giver en følelse af stabilitet og robusthed, og de brede dæk sørger for et sikkert vejgreb på det ujævne og løse underlag, såvel som på asfalt. De hydrauliske skivebremser er perfekt afstemt og sikrer maksimal kontrol over cyklen. Valget af gear og klinger er et stort plus. SRAM 1x11-kombinationen giver et enkelt og effektivt gearskifte, og kassetten tilbyder en lang række gearmuligheder. Ikke lige så mange som en konventionel landevejscykel, men en tilpas mængde til kørsel i kuperet terræn.

Serious Grafix Pros alsidighed var det som imponerede mig mest. Cyklen klarede alle de mange udfordringer, som den blev udsat for, med bravur. Den var lige så effektiv som en landevejscykel på vejene, og klarede sig samtidigt fuldstændigt ubesværet væk fra asfalten. Cyklens flerfunktionelle aspekt kræver uden tvivl mere vedligeholdelse og pleje i forhold til andre cykeltyper, men det er naturligvis en del af oplevelsen, og med til at gøre det sjovt!

Hvad kunne forbedres? Sadlen er en smulle hård og pedalerne har et temmeligt basalt design, men de fleste vil helt sikkert skifte pedalerne til klikpedaler alligevel. Med en vægt på 10,5kg er Grafix Pro heller ikke en letvægter. Derudover synes jeg at farverne er en smule for kedelige til en sådan spændende cykel.

Konklusion:

Hvis jeg kun måtte vælge én cykel at køre på, ville jeg vælge en gravel bike! Serious Grafix Pro giver dig en følelse af, at kunne køre hvorhen man vil. Er man til høj fart på landevejene, men også til afveje gennem skoven, er Grafix Pro den perfekte cykel. Pris-/ydelsesforholdet kan ikke slås. Hjul, gear og skivebremser af denne kaliber og til denne pris, er et sjældent syn. Kort sagt, den perfekte allrounder til den eventyrlystne rytter.

Serious: Seriøse cykler

Når cykelentusiasmen først har bidt sig fast, er den ikke så let at slippe af med igen. Hvad end det er i terrænet, på landevejen eller til hverdag - samspillet mellem teknik, fart og frihed er enestående. For at give alle muligheden for at opnå denne fascinerende følelse bygger Serious cykler, der både efterkommer begynderes og øvedes krav - og dette oven i købet til fordelagtige priser. De er lette, udstyret med holdbare komponenter og udtænkt af mennesker, der ved, hvad det handler om. Serious Cycles udvikler bevidst ingen syndigt dyre luksusprodukter, men i stedet sporty cykler, der er særligt tilpasset deres indsatsområde og altid til at betale.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-17.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4

Databeskyttelse & afmeldelse
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!