Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

VINTERUDSALG – Klar, parat, gør et kup!

OUTLET BMX

1 Produkt
Køn
 • 1
 • 1
 • 1
Farve
 • 0
 • 0
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Pris i kr.
Kundeanmeldelser
Sorter efter
 
Side 1 af
1

Bikester.dk har din nye BMX

For nogen er cykling en transportform. For andre er det en kunstart. En kunstart, der handler om konkurrence, fart og frygtløse stunts. Kunstarten hedder BMX, og her er der ingen begrænsninger eller bekymringer. Hovedsagen er at komme hurtigt frem og på den sejest mulige måde. Det foregår på den genkendelige lille BMX, der med sine 20-tommer-hjul måske umiddelbart blot ligner en cykel, der er alt for lille, men i virkeligheden er specialdesignet til stunts og fart. På Bikester.dk har vi et stort udvalg af BMX-cykler i mange forskellige prisklasser. Vi har en BMX-cykel til alle uanset budget og ambitionsniveau. Er du måske allerede indehaver af en, har du også mulighed for at lire den op med BMX udtryr. BMX er en forkortelse for Bicycle Moto Cross og er både navnet på en cykelsportsgren og cyklerne, som bruges dertil. Selve sportsgrenen foregår på en kort ujævn, bakket bane med startpunkt på toppen af en rampe. Målet er at gennemføre så hurtigt som muligt. Desuden findes der adskillige former for såkaldt Freestyle BMX. Selvom disse skiller sig ud fra hinanden, har de det til fælles, at hovedformålet frem for fart er at lave stunts på cyklen. Nogen laver kunster på flad vej, andre på bane og andre igen på, hvad end de kan finde af spændende genstande i bybilledet. En BMX er som udgangspunkt ikke velegnet som hverdagscykel. Med den lille størrelse er den ikke udpræget behagelig at køre til arbejde, supermarkedet eller andre af hverdagens gøremål på. Nogle har dog alligevel kastet deres kærlighed på en BXM til hverdag. Hvem siger egentlig også, at det ikke må være en lej at køre på arbejde? BMX-cykler fås også med 24 tommer hjul, som måske er en fordel for dig, hvis cyklen skal transportere dig rundt i hverdagen. I det følgende giver Bikester.dk dig information bag om BMX'en og vejleder dig til købet af den cykel, der passer perfekt til dig.

BMX-cykler er bygget til stunts

Hvis man ikke har adgang til en motocross motorcykel, så må man jo lave stunts på sin almindelige cykel. Det var, hvad en gruppe californiske børn tænke i begyndelsen af 1970'erme, da de begyndte at efterligne stjernerne, de kendte fra den mudrede motocross bane. Dermed var en helt ny sportsgren født, og den krævede det korrekte udstyr – en BMX. Der findes seks forskellige grene indenfor BMX:
 1. BMX: Den traditionelle form på en kort bane med forhindringer, hvor målet er at gennemføre på kortest tid.
 2. Dirtjump Foretages på en jordbane med dybe huller. Målet er at lave stunts i luften, når man hopper over hullerne.
 3. Vert: Foretages på U-rampe med vertikale sider. Heraf kommer navnet. Målet er at køre op over kanten og lave stunts i luften.
 4. Park: Stunts udføres på skateboardramper.
 5. Street: Ryttere udfører stunts på trapper, gelændere og andre genstande i bybilledet.
 6. Flatland: Ballance og spinning-stunts udføres på flad kørebane.
Alt efter om du er mest interesseret i at køre stærkt, lave vilde stunts eller hoppe, vil der være forskellige BMX-cykler, der passer bedst til dig. BMX-cykler kan groft opdeles i tre forskellige kategorier:
 1. Race-BMX: Hvis du vil køre stærkt, er det vigtigt at anskaffe dig en let BMX med kraftige v(hånd)-bagbremser. Aluminiumsrammer foretrækkes ofte, da de er lette, men holdbare. Dækkene skal have et groft nubret mønster, så du kan komme frem på ujævnt terræn. Ofte foretrækkes 20-tommer-hjul med 32 eger.
 2. Freestyle-BMX: Hvis du er mest interesseret i at udføre stunts udenfor den mudrede bane, skal du have fat i en BMX med tykke dæk, som dog ikke har det samme grove, nubrede mønster som Race-BMX'en. Cyklen skal også have v(hånd)-for- og bagbremser og gerne et såkaldt cable-detangling headset, der gør det muligt at dreje forhjulet hele vejen rundt uden at komme i kambollage med forbremserne. Mange foretrække desuden at have såkaldte „axle pegs“, som er to pinde monteret på hver side af baghjulets nav. Rytteren kan stå på disse, når der udføres kunster. Der foretrækkes ofte 20-tommer-hjul med 48 eger.
 3. Jumber: Hvis du skal kunne „flyve“ over huller og lande sikkert igen, har du brug for en robust ramme, kraftige v(hånd)-bagbremser og grove nubrede dæk. Traditionelt benyttes 20-tommer-hjul med 36 eger, men nogen foretrækker 24-tommer-hjul for komfort.
I forhold til hvilken størrelse BMX, du har behov for, gælder der ikke de samme målestoksforhold, som der gør ved andre cykler. Som grundregel kan man sige, at jo længere du er, jo længere en BMX skal du have, men det er meningen at cyklen skal være lille. Hvis man køber en lang BMX, vil man normalt aldrig vokse fra den.

Byg din egen BMX-cykel

BMX handler i stor stil om kreativitet. Det er en sportsgren, der er opstået af lej, og det er en vigtig del af sportsgrenen. At køre BMX handler rigtig meget om at prøve nye ting af, og se hvad der kan komme ud af det. Der er ikke en fast liste over stunts. BMX er åben for nye tanker og ideer. Måske har du fundet på et helt nyt stunt? Måske har fundet på en helt nu måde af sammensætte BMX-cyklen på? Det kan være du skal bruge en helt præcis cykeldel, for at dit nye stunt bliver perfekt. Her på Bikester.dk giver vi derfor de kreative sjæle mulighed for selv at skabe deres egen BMX. Vi har et bredt udvalg af cykeldele til BMX. Her kan du blandt andet finde:


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-17.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 35 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4

Databeskyttelse & afmeldelse
Everyday we get more people on bikes