Mere end bare en cykelcomputer

TEST: Garmin Edge Explore

TEST: Garmin Edge Explore

Enhver, der hyppigt udforsker nyt terræn – uanset hvilken type sport, de dyrker – kan drage nytte af en lille elektronisk hjælper, der peger dem i den rigtige retning. Produktchef David, som er ansvarlig for komponenterne til vores egne huscykelbrands, har for nylig haft chancen for at afprøve Garmin Edge Explore på både på cykel og ski. Læs her, hvordan det gik.

Så længe jeg kan huske, har skiløb og cykling været mine to største passioner. Det meste af året sidder jeg på min gruscykel på udkig efter bakker, jeg kan klatre. Men så snart den første sne falder, skifter jeg til pisten. Begge sportsgrene har en klar lighed – de er udmattende, når det går opad og tempofyldte, når det går nedad! Da jeg planlægger et par ture i år, der vil føre mig til ukendt (for mig) område, har jeg ledt efter en ny cykelcomputer, der vil hjælpe mig med at navigere. Garmin Edge Explore stod allerede på min liste, så det var naturligvis svært for mig at sige nej, da jeg blev spurgt, om jeg ville teste den. Jeg har ikke haft en cykelcomputer med farvedisplay før og var meget nysgerrig efter at se, hvordan denne kombination, såvel som alle de andre funktioner, ville fungere.

Første indtryk: Let at indstille

Jeg blev med det samme imponeret da jeg pakkede computeren ud: Emballagen er meget enkel og kan let adskilles og genanvendes. Montering af enheden på cyklen foregik også hurtigt og nemt. Da jeg har haft en Garmin før, gik opsætningen let som en leg. Men selvom du ikke har nogen tidligere erfaring, er navigering i menuerne meget intuitiv; du kan hurtigt og nemt få adgang til alle de typiske funktioner, ikke mindst takket være berøringsskærmen. Kun Bluetooth-forbindelsen til smartphone drillede lidt i starten, men jeg fik det til sidst til at fungere.

Testen: Ud af sin komfortzone

For virkelig at udfordre computeren prøvede jeg den i flere forskellige situationer. Først brugte jeg den til at registrere mine daglige cykelture til kontoret. Afhængigt af mit humør og vejret ligger afstanden normalt mellem 15 og 20 kilometer, selv med temperaturer omkring nul og let regn. I weekenden tog jeg Edge Explore med mig på flere længere ture gennem de lokale skove, hvor jeg fulgte tidligere planlagte ture med computerens hjælp.

Jeg ville også prøve at bringe Garmin ud af sin komfortzone og se, hvor godt den ville fungere til andre sportsgrene. Derfor besluttede jeg at medbringe den på mine skiture. Til dette fandt jeg det medfølgende hylster meget praktisk, fordi jeg med dette nemt kunne sætte Edge Explore fast til skulderremmen på min rygsæk. Mens enheden registrerede hver meter på min tur, holdt jeg også øje med de resterende højdemeter. Displayet gav på et tidspunkt kort op, selv om det var ekstremt koldt (langt under nul). Imidlertid fortsatte registreringen i baggrunden, og efter en kort tid fungerede alt perfekt igen.

Konklusion: Den perfekte cykelcomputer for mig

Garmin Edge Explore var uden tvivl en stor opgradering fra min tidligere cykelcomputer. Displayet er behageligt stort og let at læse under alle lysforhold, berøringsskærmen fungerede fejlfrit selv i regn og med handsker – og gjorde enheden meget lettere at bruge. Ruter kan laves let og derefter justeres undervejs, hvis du for eksempel spontant vil forkorte ruten.

Garmin Edge Explore er perfekt til mine behov. For pendlere og fritidsryttere, der ønsker pålidelig navigation fra deres GPS-cykelcomputer, ønsker at registrere deres ture, men også vil styre et par andre enheder som lys, er denne enhed en meget attraktiv mulighed for prisen.

Hvis du på den anden side ønsker detaljerede oplysninger om din træning i korte træk, eller planlægge lange terrængående mountainbike-ture, er GPS-cykelcomputere med et bredere udvalg af funktioner muligvis at foretrække.

Funktion0%

Værdi for pengene0%

Kvalitet0%

Design0%

Innovation0%