TEST: adidas Five Ten Freerider Pro

- for perfekt tråd

TEST: adidas Five Ten Freerider Pro

Hvem nyder ikke at kunne slå hovedet fra og cykle ugens stress væk? Men når du er ude på sporene, har du brug for behagelige fødder… og det er her, den rette sko træder ind i billedet. Spørgsmålet er, om adidas FiveTen Freerider Pro-skoen kan leve op til denne betegnelse.

Om vores tester: Alexander Staude er vores Head of Bikes. Han arbejder i vores indkøbsteam, vælger og administrerer cykelmærkerne i vores omhyggeligt udvalgte sortiment. Alex har været hobbyrytter i over 15 år nu – pendler til vores kontor i Stuttgart om sommeren og rammer de lokale spor i weekenden. Så da han tilbød at prøve disse sko for os, sendte vi ham et par, og ventede i spænding på at høre dommen.

Jeg har faktisk prøvet et par FiveTen Freerider-sko før, men desværre var de ikke de rette for mig. De var for tunge på mine fødder og – selv i den rigtige størrelse – førte de til noget ubehag efter en time. Problemet var størst, når jeg trådte i pedalerne over længere strækninger mellem sporene. Da jeg stod på pedalerne var min vægt ikke fordelt godt over skoen. Derfor var jeg super nysgerrig efter at se, om adidas Freerider Pro-versionen kunne tilbyde noget andet og ville fungere bedre på pedalerne.

En behagelig sko, som egner sig til både begyndere og erfarne ryttere

FØRSTE INDTRYK

Mit første indtryk var meget positivt – skoene var superlette. Så lette, at de fasktisk blæste væk, da jeg skulle til at tage dem på! Jeg var nødt til at veje min gamle sko bare for at se, hvad forskellen var. Mine gamle sko vejer 570 g, mens den nye kun fik vægten op på 340 g. Fedt!

Pasform: I starten var pasformen lidt stram, men efter at have haft dem på i 20 minutter, passede de perfekt. Jeg prøvede størrelse 41 og de passede godt, så jeg vil sige, du kan stole på din sædvanlige skostørrelse her.

TESTEN

Jeg prøvede dem i praksis på sporene ved Monchique, Portgual, samt EsNos Esslingen, Woodpecker og Siebenmühlental, Stuttgart.

Skoene føltes meget mere komfortable end den gamle model, og de viste sig at være temmelig robuste og køreklare. De kræver ingen særlig pleje, når du bærer dem. Tværtimod – jeg bar dem mens jeg kørte på et af de mest støvede spor i Algarve. Kun 2 uger før, var alle skovene brændt ned til grunden i vilde brande, så der var en ekstrem mængde støv og aske over det hele. Efter turen var det umuligt at se skoenes oprindelige farve. Det eneste, jeg måtte gøre, var at børste dem lidt af på sporet, og give dem en tur under bruseren, da jeg kom hjem – derefter så de ud som nye igen. Jeg tørrede dem i solen i 4,5 timer, og der var ingen farvetab eller falmen at spore, som man ville forvente, hvis man udsatte billige materialer direkte for sollys.

Med hensyn til funktioner synes denne model at være ret standard. adidas og FiveTen bruger slidbestandigt materiale og Stealth S1-gummi til denne sko. Jeg gætter på disse funktioner kan forklare, hvordan de modstod støv og snavs på sporene så godt.

Grebet, der opnås ved at kombinere store knopper med den skridsikre sål, er helt perfekt – for perfekt faktisk. Det var ikke let at rette min fodposition på pedalen, når jeg cyklede. Men det er naturligvis bare et spørgsmål om personlig smag. Det er også grunden til, at jeg besluttede mig for en klikfri pedal efter testen. Jeg har brug for en øjeblikkelig perfekt position på pedalen under tempofyldte nedkørsler – og jeg kan kun opnå dette med et kliksystem.

KONKLUSION

Til den lave pris er adidas FiveTen Freerider Pro en behagelig sko i mellemklassen, som egner sig til både begyndere og erfarne ryttere. De er meget lettere, mere komfortable og blødere end FiveTen-skoene, jeg prøvede før. De passer også godt om foden, griber godt og kan bruges på næsten ethvert spor eller overflade i tørt vejr. Jeg nød at bære dem og jeg vil gerne anbefale dem til mine venner.

Performance0%
Værdi for pengene0%
Kvalitet0%
Design0%
Innovation0%