TEST: Croozers Dog XL hundeanhænger

To hjul og fire poter

TEST: Croozers Dog XL hundeanhænger

Hunde har brug for regelmæssig motion og de elsker at være ude i naturen sammen med deres ejere. Når temperaturen udenfor overstiger 25 grader, kan vores firbenede venner hurtigt overophedes. Men når der er risiko for dette, er det bedst at beskytte din hund i en specialbygget hundevogn. Vores kollega Lisa er en del af Product Content-teamet: en hårdtarbejdende besætning, der administrerer alle data vedrørende vores omfattende produktsortiment. Hun ved alt om hunde og særligt hvad hun kan forvente af Frieda, hendes Ca de Bestiar-hyrdehund. Sammen testede de Croozer Dog XL til bikejoring (hundetræk) på solrige forårs- og sommerdage. Lisa fortæller her, hvordan testen gik, og hvad bikejoring går ud på.

Croozer Dog XL gør det muligt for mig at tage min hund med på alle mine cykelture.

Lisa Jakob

Konstruktion

Croozer Dog i størrelse XL er ikke ligefrem lille – det kan den ikke være, fordi den skal kunne rumme hunde på op til 45 kg – hvilket er perfekt til min Frieda på 28 kg. Emballagen var også tilsvarende stor. Jeg var dog glad for at se, at anhængeren var omhyggeligt pakket på en meget pladsbesparende måde. I kassen var anhængeren delt i et par separate dele, som takket være den udførlige monteringvejledning blev samlet på 20 minutter.
Nu skulle jeg bare koble Croozer Dog XL til min mountainbike. Med den medfølgende universalkobling, som er kompatibel med ‘solide aksler’ og quick release-aksler, var dette hurtigt og nemt at gøre. Min del var klaret, nu var jeg bare nødt til at overtale Frieda.

Tip til cykler med thru-aksler:

For at koble Dog XL til en cykel eller elcykel med thru-aksel, kan du finde Croozers thru-akselkoblinger i vores shop.

Testen

Man sætter ikke bare en hund i en anhænger og kører afsted. En smule tilvænningstid er nødvendig. Croozer giver nogle nyttige tips til, hvordan man gør dette i en kort video. Efter en uge var Frieda klar, og testfasen kunne gå i gang. Vi gik fra kortere ture i rolige trafikområder, til to timers ture med regelmæssige pauser, til kørsler på cykelstier, landeveje og travle veje under forskellige vejrforhold.
På grund af den relativt høje vægt, tænkte jeg med det samme, at det ikke var så let at komme op i fart uden brug af ekstra pedalsupport. Men da der først kom skub i den, rullede anhængeren glat og stabilt (selv uden affjedring). Da Croozeren har en ret lav indgang, er afstanden til jorden lille. Fordelen er, at hunden lettere kan komme ind og ud, men ulempen er, at du nemt kører på grund, selv på små ujævnheder i skoven eller på jordveje. Du er også nødt til at køre langsomt over kantsten – endda helst undgå dem. Dog XL er ikke den smalleste model og kan der derfor ikke komme gennem enhver dør. Der er mange måder at åbne den på, og den har et tag, der beskytter mod direkte sollys. Hvis hunden vil, kan den stikke hovedet ud, men Frieda så det mere som en invitation til at hoppe ud.

Konklusion

Croozer Dog XL opfyldte ikke kun mine forventninger, Frieda elskede også hvert øjeblik. Hvis du leder efter en rummelig hundeanhænger i høj kvalitet med gennemtænkte funktioner (som også kan bruges som hundekasse), er denne den rigtige for dig. Den er perfekt til mellemlange cykelture – men hold dig fra veje, der er for bumpede.

Bedømmelse

Funktion0%

Værdi for pengene0%

Kvalitet0%

Design0%

Innovation0%

Hvad er bikejoring?

Jeg har cyklet med min hund i omkring et år nu. Dette er en variation af hundeslædeløb. Hunden er spændt for cyklen med en snor og trækker rytteren langs skov- og grusstier. Hunden skal også reagere på verbale kommandoer – venstre, højre, langsom, ok, hurtig osv. Sporten kan kun praktiseres om vinteren, foråret og det sene efterår. Da en hund kun kan svede i en vis tid, er du nødt til at holde øje med temperaturen udenfor for at undgå overophedning. Siden januar har Frieda og jeg deltaget i turneringer. Afstandene varierer fra 3 til 20 km i træning og mellem 4 og 6 km i konkurrence.