TEST: CamelBak K.U.D.U. TransAlp Protector 30

TEST: CamelBak K.U.D.U. TransAlp Protector 30

For mange ryttere er udfordrende, flerdages MTB-ture gennem Europas bjerge en årlig tradition. Dette gælder også for vores kollega, Jens, der for nylig tog til Pfalz- og Vosges-regionerne (ved grænsen mellem det vestlige Tyskland og det østlige Frankrig) – der dækker i alt 450 kilometer med 9000 varierende højdemeter – i fem dage med udfordrende cykling.

Selvom navnet lyder som en afrikansk antilope, er K.U.D.U. faktisk den CamelBak-cykelrygsæk, som Jens testede på sin tur. Som Bike Expert Manager hos Bikester er Jens ansvarlig for at sikre, at alle vores kunder finder nøjagtigt det udstyr, de leder efter i vores online shop. Så han ved nøjagtigt, hvad en cykelrygsæk skal kunne, for at håndtere længere afstande. Hvorvidt han også er antilopeekspert, lader vi stå i det uvisse. Læs her, hvad han syntes om K.U.D.U.-rygsækken.

Det perfekte valg til udfordrende downhillcykling

Jens Frank

Jeg elsker at tilbagelægge lange afstande på min mountainbike og har længe ville køre i Pfalz- og Voges-regionerne. En passende cykelrygsæk manglede som det eneste for kunne tage afsted. Jeg skulle bruge en rygsæk med en kapacitet på ca. 30 liter til at give mig nok plads til at opbevare alt mit grej til fem dage. K.U.D.U. TransAlp Protector 30 fra CamelBak syntes at være den perfekte rygsæk til opgaven. Rygsækken blev i sandhed sat på prøve, tilbragte de fem dage på at jagte højdemeter i vind og dårligt vejr, mens jeg også på en eller anden måde fandt tid til at nyde det flotte landskab.

Første indtryk

Da jeg har ret stor erfaring med flerdages MTB-ture, var K.U.D.U. ikke min første cykelrygsæk i denne størrelse. Kvaliteten af udførelsen var tydelig, så snart jeg fik den i mine hænder. Jeg bemærkede også den integrerede rygbeskytter – en meget vigtig funktion, hvis du falder, og kan fjernes i et par enkle trin.

Ud over at være i stand til at bære udstyr inklusive en hjelm, er der tilføjet nogle interessante funktioner, som man ikke ser på enhver cykelrygsæk. Disse inkluderer en integreret sikkerhedsfløjte på bryststropspændet, unikt designet hoftestrop, aftagelig værktøjslomme, en lille lomme med et blødt interiør til briller eller mobiltelefoner og mulighed for at transportere et elcykelbatteri. Selvom jeg ikke havde brug for batterirummet, vil elcyklister sætte pris på det.

Efter denne indledende undersøgelse syntes rygsækken at leve op til forventningerne. Jeg var nysgerrig efter at se, hvordan den ville fungere på cyklen.

Testen

Jeg kunne opbevare alt mit udstyr i rygsækken uden problemer og havde endda plads til mere gear. En integreret væskeblære ville have været påskønnet, men desværre ikke inkluderet; jeg fik dog fat i den kompatible 3l CamelBak Crux-blære inden turen. K.U.D.U. blev pakket, og jeg kunne finjustere pasformen til min anatomi: De forskellige stropper gjorde det muligt for mig at justere rygsækken let ved skulder og hofter, og CamelBak inkluderer endda to bryststropper for ekstra sikkert hold.

Undervejs på turen blev K.U.D.U. udsat for vejrforhold fra sol til regn til let snefald. Den medfølgende regnafdækning, der hurtigt og let sættes på, giver god beskyttelse mod fugt. Mens jeg kørte på krævende terræn og nedkørsler, klamrede rygsækken sig perfekt til min ryg og forblev i position. Dog er hoftebæltets puder meget bløde og bærer kun lidt af vægten. Som et resultat hviler det meste af vægten, især når man kører op ad bakke, på skuldrene, som til sidst begyndte at føles lidt ubehageligt.

Konklusion

CamelBaks K.U.D.U. er det perfekte valg til bjergcykling eller enduro-ture, der varer flere dage, hvor optimal pasform er afgørende. Jeg fandt den mindre velegnet til lange stigninger, fordi hovedbelastningen ikke deles lige mellem skuldrene og hofterne.

Den er ikke den letteste i sin kategori, men med sin store og tilpasningsdygtige opbevaringsplads, adskillige gennemtænkte lommer og robuste lynlåse, giver K.U.D.U. dig næsten alt hvad du har brug for til flerdages ture. Den kan endda rumme et Bosch- eller Shimano-batteri. Det er en skam, at den er relativt dyrt, især i betragtning af at der ikke er nogen væskeblære inkluderet.

Bedømmelse

Funktion0%

Værdi for pengene0%

Kvalitet0%

Design0%

Innovation0%