10 grunde til at købe en elcykel i 2019

10 grunde til at købe en elcykel i 2019

Elcyklens støt stigende popularitet ser ud til ingen ende at tage. Hvad er det, der er så fantastisk ved de batteridrevne tohjulere, og hvorfor lader det til, at alle vil have fat i en? Vi har givet 10 gode grunde til at udskifte den gamle jernhest med en elektrisk en af slagsen.

1. Kom i form

Det er en udbredt myte, at elcykler gør alt arbejdet for dig. Det er ganske enkelt ikke sandt. De fleste modeller er udstyret med pedalassistance, hvilket betyder at motoren afgiver effekt til pedalerne når der trædes – op til en vis hastighed.

Du kan selv vælge assistanceniveauet – køre langsomt eller hurtigt – men det er også muligt at konditionstræne på en elcykel.

2. Miljøvenlig

Selvom en elcykel er et motoriseret køretøj, udleder den ingen skadelige stoffer, og er dermed en af de mest miljøvenlige former for transport. Mange elcykelejere fortæller, at de næsten eller helt har lagt bilnøglerne på hylden – en stor hjælp for kloden. I følge en række reporter cykler elcyklister endda mere end folk med ”normale” cykler. De fleste elcykelejere siger, at de bruger deres elcykel mindst en gang om dagen, mens de med traditionelle cykler sammenlagt kører tre til fire gange om ugen.

3. Udforsk verden!

På en elcykel kan du køre længere afstande end du nogensinde har kunne. Intet står i vejen for at udforske nye dele af byen eller landet! Stærke modvinde eller stejle stigninger kan ikke længere holde dig tilbage fra at opleve verden på to hjul.

100 km på en dag? Ingen problem! På en elcykel behøver du ikke være Lance Armstrong for at klare lange distancer.

E-hybrid bike fra Cube

E-hybridcykel fra Cube

E-citybike fra Cube

E-citybike fra Cube

4. Komfortabel pendling

Alle som cykelpendler året rundt har oplevet at ankomme gennemsvedet til arbejdspladsen – Ikke lige frem den perfekte måde at starte dagen på! Med en elcykel kan du både spare kræfter og flere minutters rejsetid. Det betyder, at du ikke behøver at medbringe skiftetøj på arbejde, og at turen føles kortere end før.

5. Spar penge

En elcykel kræver ikke kørekort, indregistrering, afgifter eller særlig forsikring, hvilket betyder at omkostninger er minimale i forhold til at eje en bil. Priserne på elcykler spænder fra ca. 5.000 til 50.000 kr. –  ikke dyrere end en kvalitetsracercykel. Der medfølger naturligvis en række reparationsomkostninger og indkøb af reservedele, men sammenligner man det med at betale for benzin, ejerafgift, parkeringsbøder osv., er det tydeligt, at se elcyklens økonomiske fordele.

6. Gør cykelturen lettere

Tung oppakning kan gøre cykelturen ustabil og farlig. En af de største fordele ved en elcykel er dens evne til at transportere tasker og indkøbsposer, og mange elcykler kommer endda med flere bagagebærere og kurve. Disse har mange praktiske kvaliteter: Du kan fragte Indkøbsposer hjem fra supermarkedet uden besvær, medbringe tasker og telt på weekendudflugten eller blot transportere nogle ting fra A til B.

7. Kør mere sikkert

Fordi det tager et par sekunder for cyklister at komme op i fart, sker de fleste cykelulykker ved kryds eller rundkørsler, hvor cyklister klemmes ind blandt biler. Dette skånes elcyklister for, simpelthen fordi de er i stand til at accelerere hurtigere ud af “farezonen”.

Det er heller ingen hemmelighed, at mange cyklister kører over for rødt lys, dels for at undgå at skulle genvinde momentum efter at have stoppet. Elcyklen gør også en ende på dette. Ligeledes vil du ikke have noget imod at bremse helt ned for at dreje om hjørner og sving, fordi du ved, at du kan genoprette din tabte hastighed hurtigt igen.

E-racercykel

E-racercykel fra FOCUS

E-mountainbike fra Cube

Hardtail e-bike fra Cube

8. Træd løs

Desværre føler mange mennesker over en vis alder, at de er for gamle eller ikke er i god nok form til at cykle mere. En elcykel giver ældre mennesker mulighed, selvtillid, og frihed til at cykle lige så meget – og i mange tilfælde længere – end de nogensinde har gjort.

For mange er elcyklen den perfekte kombination mellem en traditionel cykel og et fuldt motoriseret køretøj.

9. Noget for alle

Efter punkt 8 er det vigtigt at bemærke, at elcykler ikke kun er tilgængelige til én stil eller for én befolkningsgruppe. Mange mennesker vil blive overrasket over at høre, at elcykler kommer i en række forskellige modeller: Fra mere funktionelle citybikes med bagagebærer til racercykler og fuldt affjedrede mountainbikes. Det er endda muligt at finde børne- og juniorelcykler!

10. De kan kun blive bedre

Lad os ikke ignorere elefanten i rummet længere. Elcykler får meget kritik for at være tunge, klodsede og “mindre visuelt attraktive” end andre mere klassisk smukke, traditionelle cykler.

Fremadrettet vil designet af elcykler kun blive bedre og bedre, og batterierne og motorerne mere diskrete. Så hvis du har afholdt dig fra at købe en elcykel på grund af udseendet, så hold øje med markedet – ret snart vil du ikke engang være i stand til at skelne mellem en elcykel og en almindelig cykel.