Alt om cykling

Nyheder og info indenfor cykling

guide

Hvor godt kender du din cykel?

Er der ikke lige en cykelmekaniker gemt i dig, kan du suge gode tips, viden og inspiration fra denne guide. Så står du ikke på bar bund eller går i baglås når du står overfor køb, vedligeholdelse og udskiftning af reservedele. Viden er altafgørende, for at du kan holde din cykel funktionel og velkørende. Du bliver sikkert først betaget af en bestemt farve, form eller måske et specifikt mærke. Men ved at gå i dybden med tingene bliver du mere og mere sikker på vejene. For så ved du, hvordan de forskellige dele hænger sammen, og hvordan de i fællesskab får din cykel til at fungere optimalt

Forsæt med at læse
atleter cykelløb historie

Mest vindende cykelryttere fra Danmark

Allerede i 1896 vandt Danmark dog sølv ved Christian Ingemann Petersen på udebane i byen Köln. Det er ikke kun det danske vejnet, der egner sig til VM. Især Ballerup Super Arena har nemlig vist fanen inden for VM på bane og dermed indendørsløb, efter den legendariske Ordrupbane blev nedlagt i år 2000. I forhold til OL så har Danmark endnu til gode at være værter, men det rokker ikke ved, at Willy Falck Hansen og Edmund Hansen vandt sølv i 1924 ved OL på bane i Paris.

Forsæt med at læse
pleje & vedligeholdelse guide

Pleje & vedligeholdelse af din cykel

De gængse hoveddele såsom styr, hjul, pedaler, sadel, gear, kæde, forgaffel samt flere andre ting skal tjekkes jævnligt, så udskiftning og eventuel opgradering først kommer på tale, når det er virkelig nødvendigt. Derudover hører vask og rengøring også med til den almene vedligeholdelse, men det hele kan klares ved at have en kasse med plejemidler og andet udstyr stående i garagen eller cykelkælderen.

Forsæt med at læse
Sociale Medier

Copyright © Bikester – Alle rettigheder forbeholdes