Online cykel shop – Bikester
Varmt vintertøj til cykling

GUIDE TIL MOUNTAINBIKES TIL KVINDER

Flere og flere kvinder for øjnene op for mountainbiking, hvilket stiller producenterne over for nye udfordringer. Har kvinder brug for specielle kvindecykler? Både ja og nej. Principielt set kan enhver kvinde passe en regulær mountainbike, hvis hun vælger den rigtige størrelse og model til det ønskede formål. Dog udbyder flere producenter efterhånden mountainbikes specielt designet til kvinder - og det af gode grunde.

UDFORDRENDE SIDDEPOSITION

Mange erfarne kvindelige mountainbikere kan uden problemer anvende en herremodel. Dog må mange kvinder allerede inden den egentlige prøvetur fastslå, at også den moderate siddeposition på herrecyklen er for sportslig. Dette skyldes, at kvinders ben er længere i forhold til deres torso sammenlignet med det, man ser hos mænd. Overøret kunne være kortere, styret ofte smallere og grebene tyndere. Også herresadlen er formentlig alt andet end behagelig. Derudover kan kvindelige nybegyndere bedre drage fordel af en let og manøvredygtig mountainbike end af en med megen affjedring, som kræver en mere aktiv kørestil.

FORDELENE VED MOUNTAINBIKES SPECIELT TIL KVINDER

Man kan ved mountainbike designet til kvindeer gå ud fra, at der er taget højde for disse særlige funktioner. En kortede siddeposition, kvindesadel, blødere affjedring samt tilpasset styr og greb er standard inden for mountainbikes til kvinder. Der gælder de samme forhold for kvinder som for deres mandlige modstykker, når det kommer til at vælge den konkrete model: Den ønskede anvendelse bestemmer typen, valget af model foretages ud fra personlige præferencer, og sidst men ikke mindst spiller også budgettet en rolle. Til begyndere anbefaler vi en relativt let hardtail.


MOUNTAINBIKE HARDTAILS TIL KVINDER

Full Suspension til Kvinder


TUNING-TIP

Med blot få ændringer kan også regulære cykler forbedres betydeligt. En damesaddel som Terry Arteria GT Sadel Damer er tilpasset den kvindelige anatomi uden at gå på kompromis med det sportslige look. ESI Racer’s-Edge-grebene har en relativt smal diameter, der sikrer bedre kontrol til mindre hænder.