Online cykel shop – Bikester
Varmt vintertøj til cykling

GUIDE TIL CROSS-COUNTRY- OG MARATONBIKES

Sportsligt fremad, hurtigt opad og effektiv nedad. Cross-country- og maratonbikes omdanner benkraft til direkte fremdrift og frygter hverken højder eller tekniske ruter. Gennem lethed, styrke og uden generende vippen er de de ideele cykler til hurtige runder eller lange strækninger.

HVOR OG HVORDAN SKAL CYKLEN ANVENDES?

Vil du efter fyraften give den gas og koble af mentalt, eller vil du se dine venners misundelige ansigter, når du overhaler dem indenom ved det maraton, I har set frem til i månedsvis? Er du kun tilfreds med de bedste resultater og præstationer, og synes du, at en let og effektiv cykel tiltaler dig mere end tanken om ekstra vægt i form af affjedring? Så er en cross-country- og maraton cykel det rigtige valg for dig.

HVILKET UDSTYR KAN MAN FORVENTE?

Cross-country- og maratonbikes fremstår umiddelbart spartaniske. 100-120mm affjedring er reglen. Mange cykler tilbyder den mulighed at blokere affjedringen ved lange stigninger. Cykler i denne kategori er ofte udstyret med 2x10 eller sågar 1x11 gear. Af stel ses carbon oftere og oftere. Med et godt aluminiumsstel undgår man dog i høj grad også ulemper i forbindelse med vægt, og man kan samtidig hyppigt spare penge. Ønsker man at komme endnu længere ned i vægt, bør man satse på lette hjul og dæk. Her mærkes vægtforskellen nemlig tydeligst under kørsel.

HVOR MEGET BØR MAN INVESTERE?

Det er muligt allerede til under 8.000 kr. at finde en let og veludstyret hardtail ofte med 29"- eller 27"-hjul. Er man dog til endnu finere komponeter, carbonstel og minimal vægt, findes der ingen øvre grænse, hvad angår prisen. Fullys tilbyder, særligt hvis man er fan af længere strækninger, et mere komfortabelt alternativ. Fra omkring 11.000 kr. åbner sig muligheder inden for maratonfully-klassen. Vil man forene hardtailens vægt med komfortabel affjedring gennem vægtoptimeret udstyr, bør man påberegne merudgifter på mindst 7.000 kr.


CROSS-COUNTRY / MARATON HARDTAILS

CROSS-COUNTRY / MARATON FULL SUSPENSION BIKES