Online cykel shop – Bikester
Varmt vintertøj til cykling

GUIDE TIL BEGYNDER-MOUNTAINBIKES

Også nybegyndere uden et stort budget kan i dag forvente pålidelig teknik, gode køreegenskaber og kvalitet. Terrænkørsel bør forløbe lige så problemfrit som turen til arbejde. Vigtigst af alt er alsidighed og afbalancerede, let kontrollerbare køreegenskaber, både når det går op og ned samt ved fast og løst underlag.

HVILKET UDSTYR KAN MAN FORVENTE?

Ved første øjekast forekommer mountainbikes typisk minimalistiske. At finde en med skærme, lygter og støtteben er næsten umuligt. Dog er begyndercykler normalvis udstyret sådan, at man senere let kan montere eventuelt ønskede dele. Om mountainbiken er til hverdagsbrug, eller om den skal prøves af i terræn, er kraftige bremser og et godt fungerende gear fra Shimano eller SRAM vigtigt. Mountainbikes til under 4000 kr. fremstilles oftest med V-bremser. I tøre omgivelser er der ikke megen forskel at spore mellem den enkelt opbyggede og relativt lette V-bremse og en skivebremse, men i fugtigt terræn kommer den hydrauliske og mekaniske skivebremse til sin ret. Vil man dyrke offroad, er en fjedergaffel påkrævet - ideel er en luftfjedergaffel, der med en fjederpumpe indstilles helt præcist til den enkelte rytter.

GLEM IKKE VEDLIGEHOLDELSEN!

Moderne biketeknik er brugervenligt og pålideligt, og kan også forstås af personer uden en ingeniørgrad. Det betaler sig at anskaffe sig det mest basale værktøj eller i det mindste en form for plejemiddel. Med blot en smule grundlæggende viden kan du selv udføre meget af vedligeholdelsesarbejdet, og din nye mountainbike vil takke dig for det. Bare en regelmæssig oliering af kæden forlænger den gnidningsfrie køreglæde betydeligt.

HVAD SKAL DET SÅ KOSTE?

For op til 4.000 kr. kan man sagtens få en stabil og pålidelig begyndermountainbike, som sikrer fart og sjov i let og middelsvært terræn og som samtidig ved hjælp af kun få reservedele såsom skærme og cykellygter kan forvandles til en robust hverdagscykel.

For mere end 4.000 kr. kan man forvente en sportsligt udrustet mountainbike, som med komponenter af god kvalitet er mærkbart lettere dog uden at måtte gå på kompromis med dens egnethed som hverdagscykel. Med op til 30 gear er også længere stigninger barnemad. Nedstigninger klares med gode bremser og terrænet tæmmes med en fjedergaffel af høj kvalitet.


MOUNTAINBIKES TIL BEGYNDERVENLIGE PRISER

Serious Eight Ball 27,5“

  • 6061 aluminiumsramme
  • Suntour fjedergaffel
  • 24-trin Shimano Deore gear
  • 27,5“ hjul med 2.1er Kenda-dæk
  • Kraftige V-bremser

FINARE INSTEGS-MTB (RUNT 10 000 KR)

Cube Attention 29“

  • 6061 Cube 29" aluminiumsramme
  • Rock Shox 100mm fjedergaffel med lockout
  • 30-trins Shimano XT-gear
  • hydrauliske Shimano skivebremser
  • 29“-hjul med SCHWALBE dæk