Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Om E-cykler

Hvem har brug for en cykel med en motor?

Vil du hurtigere frem i trafikken, ønsker du ikke at blive svedig på vej til arbejde, eller er du i færd med at komme dig over en skade? Elcykler er fordelagtige af mange årsager. De er komfortable, økonomiske og miljøvenlige. Elcykler er blevet meget populære I Tyskland og Holland, hvor man kalder dem Pedelecs - Pedal Electric Cycle. Trenden spreder sig gennem resten af Europa, og elcykler er blevet et populært alternativ til normal cykler. De gør det let at komme rundt omkring, og du bestemmer selv, hvor meget hjælp du vil have af motoren. I bund og grund er det som at cykle med konstant rygvind!

Hvad er en elcykel, og hvor hurtigt kan den køre?

En elcykel har et maksimalt output på 250 W, en tophastighed på 25 km/t og drives af pedaltråd, hvilket betyder, at assistancen fra motoren kun sættes igang, når der trædes i pedalerne. De fleste elcykler tilbyder også hjælp til at starte op og muliggør et "kick-off" på op til 6 km/t, uden at det er nødvendigt at pedale - meget behjælpeligt, hvis du starter op ad bakke eller har en tungere oppakning

Lovmæssigt gælder det for elcykler, at en el-hjælpemotor kun må afgive effekt, når cyklens pedaler eller lignende samtidig betjenes, at en el-hjælpemotor højest må have en effekt på 250 W, at en el-hjælpemotor kun må afgive effekt ved hastigheder på 25 km/t  eller derunder. Selvfølgelig kan man også køre hurtigere end 25 km/t på en elcykel. Fra denne fart understøtter motoren dog ikke mere, og man må drive cyklen med muskelkraft.

Hvornår har man brug for en nummerplade til elcyklen?

Nogle producenter tilbyder udover de populærer elcykler eller pedelecs også cykler med stærkere motorer; de såkaldte S-pedelecs. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at elcykler, der yder en motorunderstøttelse på mere end 250 watt og 25 km/t skal udstyres med en nummerplade samt kræver en speciel forsikring. Oftest skal S-pedelecs opholde sig på kørebanen.

Hvad er forskellen på de forskellige motorsystemer?

Der er tre forskellige motorsystemer til elcykler: et med en motor ved forreste nav, et med en ved bagerste og et med en ved kranken.

Systemer med en motor ved forreste nav er relativt billige og er kompatible med alle gearsystemer såvel som med bagbremse. I og med vægten falder på cyklens forreste del får du med denne løsning lidt mindre greb end normalt. Du er også nød til at tage kablerne fra, for at fjerne det forreste hjul.

Systemer med en motor ved bagerste nav er også letmedgørlige (også ved påsættelsen) og relativt billige. De placerer vægten på cyklens bagerste del, og du får dermed et bedre greb. Modsat modellen, hvor motoren er placeret ved forreste nav, kan du med denne desværre ikke kombinere med en bagbremse, men lig denne er du her også nød til at fjerne kablerne, hvis du ønsker at tage baghjulet af. 

Systemer med en motor ved kranken giver det bedste greb i og med vægten er på cyklens midte. Desuden er det heller ikke nødvendigt at fjerne kablerne, hvis du ønsker at tage baghjulet af. Da motoren sidder i området ved kranken og pedalerne, kræver dette system et særligt stel. Normalvis fungerer dette system ikke med bagbremse.

Hvor ofte skal du lade din elcykel op?

Mange går rundt og tror, at batteriet lades op, når der trædes i pedalerne, men det er ikke tilfældet. Du er nødsaget til at lade batteriet i en normal stikkontakt - dette kan du gøre enten ved at lade batteriet blive i cyklen eller ved at fjerne batteriet og oplade det et andet sted. Det tager mellem 2,5 og 5 timer at lade batteriet og batteriet kan oplades fuldt op til 1000 gange. Dette vil sige, at hvis batteriet kun oplades halvt to gange, vil dette kun tælle som én fuld opladning.

Li-Ion batterier er den mest normale type af genopladelige batterier til elcykler. De er lettere end de fleste andre og kan produceres i mange forskellige former og skikkelser. De er altså perfekte til elcykler, hvor tynde, lette batterier er ønskværdige. Ydermere kan disse batterier også lades delvist op uden af miste deres kapacitet. Det er også en fordel for batteriet, hvis det ikke altid bliver kørt helt tomt, inden det lades op igen. Dette øger cyklens fleksibilitet betydeligt. Vigtig er det også at bemærke, at batteriet ikke har godt af at blive kørt helt fladt. Holder cyklen derfor vinterpause, bør man efterlade denne med mindst et halvt opladet batteri, som opbevares tørt, og hvis batteristatus tjekkes hver anden måned.

Hvad skal man være opmærksom på i forhold til øvrige cykeldele

Det siger sig selv, at en elcykel er tungere end en normal cykel. Det er godt at have bredere dæk (37-42 mm) med det rigtige tryk for en komfortabel cykeltur. Det rigtige tryk (I PSI eller bar) finder du på dækkets yderside. Check trykket hver anden uge, idet et højt tryk får dækkene til at rulle hurtigere og samtidig mindsker muligheden for punktering.

De fleste elcykler kommer med skive- eller fælgbremser. Det er vigtigt at have kraftige bremser, idet elcykler til tider opnår hastigheder, som normale, ikke eldrevne cykler ikke gør. Skærmen til motoren er også en meget vigtig del af cyklen - en stor skærm med baggrundslys og store numre er nyttig, hvis du ønsker at være I stand til at læse, hvad der står på skærmen, imedens du cykler.

Hvilken E-bike passer til mig - Forskellige former for elcykler

På samme måde som der er forskellige former for cykler at vælge imellem, når du overvejer at købe en normal cykel, er der forskellige typer elcykler at vælge imellem.

City bike

- en city bike, også kendt som en standard cykel, er stabil og komfortabel. Den kommer som oftest med hele molevitten: kædeskærme, bagagebærer, lygter osv. Den har en behagelig oprejst siddeposition. Perfekt til at cykle rundt i byen med.

Cross cykel

- en cross cykel er en mere sporty version af city biken. Den har en mere sport siddeposition og en bredere vifte af gear. En hurtigere rullende, mere alsidig cykel, der er velegnet til længere ture til og fra arbejde og rundt i byen.

Trekking cykel

- en trekking bike er en sporty og komfortabel cykel, der er lavet til længere ture. Den er robust, stabil og kommer fuldt udstyret ligesom en city bike ofte gør. Den har en fjedergaffel, robuste hjul og et holdbart stel og komponenter. Fungerer lige så vel til dagligdagsbrug som til ture til og fra arbejde - ja sågar til cykelferien i Europa.

Mountainbike

- en mountainbike med motor giver dig nye muligheder for at udforske naturen og køre på ruter, som det hidtil var svært at nå frem til. En e-mountainbike gør ikke kun din tur op ad stelje bakker hurtigere, den virker også til turen rundt i byen. Tilføj blot kædeskærme og andet udstyr for en hurtig, sjov og miljøvenlig transportløsning.

Flere ofte stillede spørgsmål

Fra hvilken alder må man køre på elcykel?

Generelt findes der ingen aldersbegrænsning, når det kommer til elcykler med en maksimal hastighed på 25 km/t. Nogle producenter udbyder endda modeller i børne- og juniorstørrelse. Vigtigt er det dog, at cyklen passer til rytteren, og at rytteren kan beherske cyklen.

Hvilken rækkevidde har min elcykel?

Dette hyppige spørgsmål er ikke så lige til at besvare. Energiangivelsen på E-bike-batteriet viser i watt timer den maksimale energi til rådighed. Den egentlige strækning, cyklen er i stand til at tilbagelægge, afhænger dog meget af den valgte motorunderstøttelse samt af rytterens, cyklens og oppakningens vægt. Man kan derfor ikke fastlægge en generel kilometerangivelse.

Må jeg køre på min elcykel på cykelstien?

Når en cykelsti er til rådighed, bør denne benyttes af cyklister. Dette gælder både for indehavere af almindelige cykler samt elcykler med en hastighed på op til 25 km/t. For S-pedelecs med kraftigere motorer gælder de samme regler som for knallerter, hvorfor disse skal køre på vejen.

Kan man tyveriforsikre sin elcykel?

Også i forhold til forsikringer gælder ved elcykler med en fart på op til 25 km/t som oftest de gængse regler for cykler. Grundet cyklens høje værdi anbefales det at anskaffe sig en ekstra tyveriforsikring. S-pedelecs har brug for særlig forsikring, som man kan blive klogere på hos sit forsikringsselskab.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-17.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!