• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

TREK MTB Trek Marlin 8 26" blå/grå xx-lille - 2022

MTB Trek Marlin 8 26" blå/grå xx-lille - 2022
Beskrivelse

Komponenter og præstationer i topklasse men til bundpris!

Er du på jagt efter en cykel, der er ideel til både trænings- og intense gruppekørsler med vennerne? Ønsker du en sjov cykel med pålidelige komponenter, der er både lette og holdbare? Søger du en hurtig mountainbike til at køre på spændende singletracks, så er Trek Marlin 8 lige cyklen for dig. En alsidig og adræt hardtail skabt til eventyrlystne sjæle, der nyder lange dage i skoven uden at tømme pengepungen. Denne mountainbike har fokus på de vigtigste komponenter for at sikre top præstation. Med en effektiv 1x12-drivlinje fra SRAM, en fremragende luftforgaffel fra RockShox og kraftfulde hydrauliske skivebremser, er den et fremragende valg for dem, der er nye inden for MTB-cykling, og som sætter pris på maksimal køreglæde og adrenalinfyldte eventyr på skovstierne.

Nøglen til succes!

 • Skarp hardtail i den økonomiske ende, men med komponenter og præstationer i top
 • Letvægtsaluminiumsramme med intern kabelføring for beskyttelse af kablerne og et rent look
 • En ægte glædesspreder som også kan fungere som din pakæsel, klar til montering af både bagagebærer og støtteben
 • Brugervenlig Blender teknologi til direkte montering af dine digitale enheder på styrstammen
 • Luftforgaffel fra RockShox (Judy SL) med hydraulisk lockout, justerbar rebound og tilpasset efter cyklistens vægt
 • En 1x12-drivlinje fra SRAM (Eagle SX) med nemt gearskifte og trods et enkelt greb en bred gearing
 • Kraftfulde hydrauliske skivebremser fra Shimano sikrer stærk bremseeffekt uanset vejret
 • Hjulsæt fra Bontrager Kovee TLR udstyret med kvalitetsdæk fra Maxxis (Ardent Race)
 • Hjulstørrelsen er nøje tilpasset rammen, så du finder 29"-hjul på store rammer og 27,5"-hjul eller 26"-hjul på de mindre rammer

Robust aluminiumsramme, der kan tage din cykling til nye højder

Kernen i denne cykel er en Alpha Silver Aluminium ramme, designet med fokus på komfort, manøvredygtighed og fremkommelighed. Rammen er let, stærk og holdbar og har indvendig kabelføring, der bidrager til cyklens elegante design. De mindste rammestørrelser (XXS og XS) har et buet overrør for lavere standover-højde, hvilket hjælper mindre ryttere. De større rammestørrelser (S, M, ML, L, XL og XXL) har et lige overrør, optimeret for højere ryttere. Smart montering for både bagagebærer og støtteben gør din cykel til den perfekte pakæsel.

Velafbalanceret affjedring der effektivt absorberer både stød og slag

En dæmpet RockShox luftforgaffel (Judy SL) sidder i front, sjældent set på cykler i denne prisklasse, og tilbyder bedre justeringsmuligheder og er lettere end andre dæmpningstyper. Med luftaffjedring justerer du nemt trykket til dine behov for tilpasset affjedring baseret på vægt og kørestil. Forgaffelen har 100 mm vandring (80 mm for XXS og XS) og tilbyder både justerbar rebound og lockout for højere effektivitet på jævne strækninger.

Driftssikker 1x12-drivlinje og skivebremser for overlegen bremsekraft

Drivlinjen er enkel men effektiv med en SRAM single chainring (30T) og et 12-speed kassette (11-50T) fra SRAM (Eagle SX), som tilbyder et bredt gearområde for høj hastighed i alle terræner. Den enkelte gearvælger gør systemet let at administrere. Bremsning håndteres af potente hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT200) for sikker stopkraft under alle forhold.

Topkvalitets hjulsæt nøje tilpas efter cyklens rammestørrelse

Hjulsættet fra Bontrager (Kovee) er robust med dobbeltbundede aluminiumsfælge og kvalitetsdæk fra Maxxis (Ardent Race) klar til alle typer terræn. Hjulstørrelsen matcher rammestørrelsen for optimal balance mellem hastighed, manøvredygtighed og kontrol. Store rammer kommer med 29"-hjul og de mindre med 27,5" eller 26", alt efter rammestørrelsen.

I DETALJEN
Varenummer0089066H336On
EAN-kode601842526958
VaremærkeTREK
FarveGloss Alpine/Gloss Dnister Fade
Producentens varenummer-
Specifikation
PersonaliseringMountainbiking
ProduktserieTrek Marlin
ModelserieTrek Marlin
KønHerre
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2022
Vægt (ifølge producenten)13,2 kg
Producentens hjemmesidewww.trekbikes.com/seelectra/sv_SE/cyklar/mountainbike/mountainbike--xc/marlin/marlin-8/p/34649/?colorCode=bluedark_black
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
135-145cm
Passer til højde (cm)135-140, 140-145
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Hydraulisk skivebremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

12-gear (1 x 12)
GearskiftesætSRAM SX Eagle
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
SRAM SX Eagle
Stel
Stelstørrelsexxs
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
Foraffjedring, type af fjederLuftaffjedring
Affjedringsvandring foran 

Affjedringsvandring foran

Det her med vandring på en mountainbike kan virke som en rigtig jungle. En simpel måde at forklare det på er, at jo længere vandring cyklen har, jo mere udfordrende terræn er cyklen tilpasset til. Cykler med 100 mm vandring er hovedsageligt tilpasset til Cross Country-cykling, altså hurtigere cykling i mindre teknisk terræn.

En cykel med 120 mm vandring er måske det bedste allround-valg, da disse cykler ofte ligger imellem en rendyrket racermaskine og en cykel tilpasset til rå og ujævne terræner med grene og sten. Disse cykler egner sig til alle motionister, der ønsker at kunne komme frem i alle typer af terræn, uden at have ekstreme ambitioner i nogen retning.

En cykel med 140 mm vandring eller mere er perfekt for dig, der kan lide at begive dig ud i mere udfordrende terræn, og måske hænge ud i bikeparken og cykle ned ad bakkerne så hurtigt som muligt.

Mange hybridcykler har også affjedring foran, omkring 60-80 mm vandring for at øge komforten. Dette bør ikke ses som noget, der gør, at cyklen kan bruges som en mountainbike, men er hovedsageligt for at øge komforten på grusveje og fladere stier eller spor.

100 mm
Låsbar forgaffel? 

Låsbar forgaffel?

Låsbar betyder, at affjedringens bevægelse låses i en position (alternativt begrænses) for at lette, når man f.eks. cykler i stejle opstigninger eller i fladt terræn.

Forskellige producenter håndterer dette på forskellige måder. Nogle affjedringer bliver helt låste (stive), mens andre har valgt f.eks. at bremse kompressionsdæmpningen.

Med justeringer på forgaflen
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

27.5"
Hjul
Forhjulsnav-
Baghjulsnav-
Eger-
Fælge-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension60-584
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankboks-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styrfittings-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Pedaler-
Håndtag/Styrbånd-
Udstyr
Skærme-
Støtte-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU