• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

TREK MTB Trek Top Fuel 7 grøn 29"

MTB Trek Top Fuel 7 grøn 29"
Beskrivelse

En skarp fulddæmpet XC-cykel med en terræncykels dristigere attitude

Fulddæmpede Trek Top Fuel 7 forener hastigheden fra en XC-cykel med en terræncykels dristige attitude. En smidig cykel med en imponerende robust aluminiumsramme, der byder på seriøst sjov cykling. En kvik MTB, der kan håndtere det meste, den er virkelig effektiv, men også fuldt ud i stand til at tage sig af virkelig fede udfordringer. Kort sagt, det er en let og velbalanceret XC-cykel designet til høje hastigheder, men den føles alligevel lige så kapabel og tilgivende som en mere traditionel fulddæmpet trailcykel. Den perfekte cykel for dig, som ønsker at skubbe grænserne og kunne gøre dette på alt fra flydende trailløb til langt mere krævende terræn. Den ideelle cykel for dig, der vil have en fulddæmpet MTB, der er hurtig både på fladt terræn og i kuperet terræn, men som har tilstrækkelig vandring til, at du kan leve lidt vildere ude på sporene. En kompetent cykel med solid specifikation og til en pris, der sikrer, at du ikke behøver at bryde sparegrisen.

Nøglen til succes

 • Kraftig aluminiumsramme med en helt nyudviklet geometri for dem, der elsker at skubbe til grænserne
 • Konstrueret med en længere og lavere geometri, med dæmpning og specifikationer som en trailcykel
 • Kompakt cykel med imponerende dæmpningskonfiguration, der er både effektiv og altid klar til action
 • Dæmpningsindstillinger, der spænder fra effektivitet til sjov
 • Effektiv 1x-drivlinje fra Shimano (XT/SLX) med kun et gearskifter at holde øje med og et bredt udvalg af gear 
 • Med DropLock-grebet kan du låse begge dæmpere og styre den højdejusterbare sadelpind
 • Takket være Mino Link kan man hurtigt og let foretage små justeringer af geometrien (også mens man cykler)
 • Straight Shot toprør for ekstra stivhed og responsiv styring uden ekstra vægt
 • Dropper post fra TranzX, som gør det muligt hurtigt at sænke sadlen under kørsel og holde den ude af vejen nedad
 • Aftagelig Knock Block for større styringsvinkel, så kablerne forbliver beskyttede uden at tabe svingradius

Nyudviklet stel med imponerende pivotforbindelse og helt ny geometri

Stellet er lavet af en avanceret aluminiumsramme (Alpha Platinum) med imponerende vridningsstivhed og en enestående pivotforbindelse i magnesium. Mino Link sikrer, at man kan justere stellets geometri uden negativ effekt på dæmpningen. Du kan finindstille vinklen på styrerøret med 1/2° og krankboksens højde med op til 10 mm, som let justeres via en møtrik. Med en vandring på 120 mm bag og en progressiv trailgeometri er dette en hurtig og responsiv cykel, der giver tillid på de krævende spor.

Dette helt nyudviklede stel, med en længere og lavere geometri parallelt med dæmpning og specifikationer sammenlignelige med en trailcykel, giver med mindst 10 mm øget rækkevidde per størrelse sammenlignet med tidligere Top Fuel modeller, øget tillid. Med en 66-graders vinkel på styrrøret, 1,5 grader fladere end sin forgænger, tilbyder den øget stabilitet ved høje hastigheder og på nedkørsler. Og modellens stejlere saddelrør sikrer, at vægten forbliver på forhjulet, når du presser pedalerne ned.

Rammen er spækket med features, der gør dig til en bedre cyklist, som for eksempel et konisk styrhoved for præcis styring og en solid fornemmelse fortil samt intern kabelføring (for gear, bremser og den højdejusterbare sadelpind), som beskytter alle kabler og giver et rent udseende. Straight Shot toprør, som giver rammen øget stivhed uden at tilføje vægt, og en anden smart feature er Knock Block styrlageret, der forhindrer styringen i at dreje fuldt rundt ved styrt, hvilket beskytter kablerne mod at blive trukket løs og forhindrer kontrollerne i at slå ind i rammen.

Imponerende dæmpningskonfiguration for masser af kontrol 

Foran sidder en luftforgaffel fra RockShox (35 Gold RL) med 120 mm vandring, og bagtil er der en dæmper fra Fox (Performance Float DPS) med 3-trins dæmpning og en vandring på 120 mm. Dæmperne kan optimeres til din vægt og kørestil og er desuden udstyret med lockout, hvilket gør, at du kan låse dæmperne for øget trædeffektivitet, perfekt til spurter eller effektiv klatring. Hertil kommer en praktisk justerbar sadelpind, der sikrer, at sadlen hurtigt kan sænkes/hæves under kørsel, styret med et letbetjent greb. Med Treks unikke Active Braking Pivot er designet således, at dæmpningen reagerer uafhængigt på kræfter fra acceleration og bremsning, hvilket giver større kontrol, når du mest har brug for det.

Driftssikker 1x-drivlinje og skivebremser tilpasset til højere hastigheder 

Den kraftfulde 1x-drivlinje fra Shimano (XT/SLX) med en driftssikker singlekrans og et 12-delt kassette (30Tx10-51T), giver et gearområde, der gør, at du kan holde højt tempo i alle terræntyper og på stigninger. Drivlinjens funktion er i høj grad problemfri, og med kun et gearskiftergreb er den også nemmere at overvåge. Bremsningen varetages af et sæt førsteklasses hydrauliske skivebremser med fire stempler fra Shimano (MT410), der sikrer kraftfuld bremseeffekt, uanset om forholdene er mudrede, regnfulde eller sludfyldte.

Robust 29-tommer med kvalitetsdæk klar til krævende terræn

Det robuste hjulsæt fra Bontrager (Line Comp 30) med lette aluminiumsfælge og kvalitetsdæk fra Bontrager (XR4 Team Issue TLR) med en bredde på 2,4", står klar til kamp og udmærker sig på alt fra grusveje til løst mudder. Dækkene har en imponerende lav rullemodstand, god punkteringsbeskyttelse og leverer den perfekte kombination af greb, hastighed og stabilitet, hvilket betyder, at du kan køre hurtigere under udfordrende forhold. 

I DETALJEN
Varenummer0077888-I528
EAN-kode-
VaremærkeTREK
FarveMatte Olivegrey
Producentens varenummer-
Knytnummeret0077888
Specifikation
PersonaliseringMountainbiking
ProduktserieTrek Top Fuel 7
Køn-
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2022
Vægt (ifølge producenten)-
Producentens hjemmesidewww.trekbikes.com/se/sv_SE/p/35070
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
-
Passer til højde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Hydraulisk skivebremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

12-gear (1 x 12)
Gearskiftesæt-
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
-
Stel
Stelstørrelse-
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
Bagdæmper-
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

-
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

29"
Hjul
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension-
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankboks-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Håndtag/Styrbånd-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

LIGNENDE PRODUKTER

Trek MTB Procaliber 9.5
13 559 dkk
fra 12 380 dkk
Tilbud
Fås i flere varianter
-21%
Orbea MTB Oiz H10 White Chic- Shadow Coral (Gloss)
29 579 dkk
23 352 dkk
Tilbud
 • L
 • M
 • S
 • XL
Gt Force Sport XL Sort
21 749 dkk
 • L
 • M
 • XL

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU