• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

TREK MTB Trek Top Fuel 7 sort 29"

MTB Trek Top Fuel 7 sort 29"
Beskrivelse

En skarp fuldaffjedret XC-cykel med en terræncykels lidt dristigere attitude

Den fuldaffjedrede Trek Top Fuel 7 kombinerer hastigheden fra en XC-cykel med en terræncykels dristige attitude. En smidig cykel med en imponerende robust aluminiumramme, der tilbyder seriøst sjov cykling. En hurtig MTB, der klarer de fleste udfordringer, den er virkelig effektiv, men samtidig fuldt kapabel til at tage på rigtig vilde ture. Kort sagt kan den beskrives som en let og velbalanceret XC-cykel, der er skabt til høje hastigheder, men den opleves faktisk lige så kapabel og tilgivende som en mere traditionel fuldaffjedret sti-cykel. Optimal cykel for dig, der vil presse grænserne og ønsker at kunne presse grænserne på alt fra flydende stigkørsel til betydeligt mere rodet terræn. En perfekt cykel for dig, der vil have en fuldaffjedret MTB, som er hurtig både på flade og bølgende underlag, men som har tilstrækkelig slaglængde til, at du kan give den gas ude på stierne. En kompetent cykel med solid specifikation, og desuden til en pris, der sørger for, at du ikke behøver knuse familiens sparegris.

Nøglen til succes

 • Slagkraftig aluminiumramme med en helt nyudviklet geometri til os, der elsker at presse grænserne
 • Bygget med en længere og lavere geometri med både affjedring og specifikation som en sti-cykel
 • Kortslaget cykel med imponerende affjedringskonfiguration, der både er effektiv og altid klar til at give den gas
 • Indstillingsmulighederne i affjedringen omfatter både effektivitet og lidt sjov
 • Slagkraftig 1x-gearing fra Shimano (XT/SLX) med kun én gearskifter at holde styr på og et bredt udvekslingsforhold
 • Takket være Mino Link går det hurtigt og let at lave små justeringer af geometrien (selv under kørsel)
 • Straight Shot diagonalt rør giver ekstra stivhed og responsiv manøvreevne uden at tilføje vægt
 • Dropper post fra TranzX, der sørger for, at du kan sænke sadlen i farten og holde den ude af vejen, når du kører ned ad bakke
 • Aftagelig Knock Block med større styrvinkel for at beskytte kablerne uden at ofre svingradius

Nyudviklet stel med imponerende pivotforbindelse og helt ny geometri

Stellet består af en avanceret aluminiumramme (Alpha Platinum) med imponerende vridstivhed og en imponerende pivotforbindelse i magnesium. Smarte Mino Link sørger for, at du kan justere rammegeometrien uden negativ indvirkning på affjedringen. Du kan finjustere styrhovedets vinkel med 1/2° og krankenhøjde med op til 10 mm, og du justerer det enkelt via en møtrik. Med en slaglængde på 120 mm bagtil i kombination med progressiv stiggeometri er dette en hurtig, responsiv cykel, der giver tillid, når stierne bliver besværlige.

Dette helt nyudviklede stel er bygget med en længere og lavere geometri, hvor både affjedring og specifikationer ligner dem på en sti-cykel. Takket være mindst 10 mm øget rækkevidde pr. størrelse sammenlignet med tidligere Top Fuel giver den øget tillid, og med en styrhovedvinkel på 66 grader, 1,5 grader fladere end sin forgænger, giver den øget stabilitet ved høje hastigheder og nedkørsler. Og modellens stejlere sadelrør betyder, at du opretholder vægten på forhjulet, når du lægger fuld kraft på pedalerne.

Rammen er fyldt med funktioner, der gør dig til en bedre cyklist, hvad med et konisk styrhoved, der giver dig præcis styring og en mere solid følelse foran, mens den interne kabelføring (til både gear, bremser og dropper post) beskytter alle kabler og giver det rette udseende. Straight Shot diagonalt rør, der giver rammen øget stivhed uden at tilføje mere vægt, og en anden smart funktion er Knock Block headset, der forhindrer styret i at snurre rundt, hvis du styrter, hvilket beskytter kablerne fra at rives løs og betjeningselementerne fra at støde mod rammens overrør.

Imponerende affjedringskonfiguration, der giver masser af kontrol

Foran sidder en luftgaffel fra RockShox (35 Gold RL) med en slaglængde på 120 mm, og bagtil sidder en dæmper fra Fox (Performance Float DPS) med 3-trins dæmpning og en slaglængde på 120 mm. Affjedringen kan optimeres efter din vægt og kørestil og er også udstyret med lockout, hvilket betyder, at du kan låse affjedringen. Denne låsning af affjedringen giver dig øget pedaløkonomi, hvilket er perfekt, når det er tid til at sprinte eller klatre effektivt. Derudover har den en praktisk justerbar sadelpind, der gør, at du lynhurtigt kan sænke/hæve sadlen under kørsel, som du styrer via en let betjent kontakt.

Med Trek's unikke Active Braking Pivot har konstruktørerne formået at styre, hvordan affjedringen skal reagere på de kræfter, der skabes ved acceleration og opbremsning, desuden helt uafhængigt af hinanden. I praksis kan du udnytte dæmperen fuldt ud, selv ved opbremsning, og du får dermed større kontrol, når du har mest brug for det.

Driftsikker 1x-gearing og skivebremser tilpasset til højere hastigheder

Den slagkraftige 1x-gearing er hentet fra Shimano (XT/SLX) og består af en driftsikker enkeltklinge samt en 12-speed kassette (30Tx10-51T), hvilket samlet giver et udvekslingsforhold, der sørger for, at du kan holde en høj hastighed i alle typer terræn og stigninger. Gearingsfunktionerne er stort set problemfrie, og da den kun inkluderer én gearskifter, er den desuden lettere at holde styr på. Opbremsningen håndteres af et par højklassige hydrauliske skivebremser med 4 stempler fra Shimano (MT410), som sørger for, at du har kraftfuld bremseevne uanset om det er mudret, regnfuldt eller slud i sporet.

Robust 29-tommer med kvalitetsdæk, der klarer besværligt terræn

Det robuste hjulsæt fra Bontrager (Line Comp 30) består af lette aluminiumsfælge og kvalitetsdæk fra Bontrager (XR4 Team Issue TLR) med 2,4" bredde, som er klar til kamp og brillerer på alt fra grusveje til løs mudder. Disse dæk har en imponerende lav rullemodstand, godt punkteringsbeskyttelse og leverer den perfekte kombination af greb, hastighed og stabilitet, hvilket i praksis betyder, at du kan køre hurtigere i besværligt terræn.

I DETALJEN
Varenummer0077888-3610
EAN-kode-
VaremærkeTREK
FarveMatte Dnister Black
Producentens varenummer-
Knytnummeret0077888
Specifikation
PersonaliseringMountainbiking
ProduktserieTrek Top Fuel
ModelserieTrek Top Fuel
KønUnisex, Dame, Herre
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2023
Producentens hjemmesidewww.trekbikes.com/se/sv_SE/p/35070
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
-
Passer til højde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Hydraulisk skivebremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

12-gear (1 x 12)
Stel
Stelstørrelse-
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
For affjedringstype 

For affjedringstype

En affjedret forgaffel er i dag standard på mountainbikes, simpelthen for at kunne klare det terræn, som cyklen bruges i. Der findes også en hel del hybridcykler med affjedrede forgaffler, for at give dig lidt mere komfort på grusveje og eventuelle skovstier. Hvis du skal cykle i skov eller på lettere stier, alternativt meget grusvej, så er en affjedret forgaffel et godt valg!

Stive forgaffler findes på standard, racer- og hybridcykler, og egner sig bedst til cykler, der for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere cykel, en cykel der føles kvikkere og en cykel der opleves at reagere bedre på dine bevægelser. Visse nichecykler som fatbikes og touringcykler har også stive forgaffler, men da kompenseres det ofte med meget brede og solide dæk for at genskabe lidt af komfortfølelsen. Hvis du skal cykle primært på asfalt, og måske en venligere grusvej, så er en stiv forgaffel helt rigtig for dig!

Affjedret
Foraffjedring, type af fjederLuftaffjedring
Affjedringsvandring foran 

Affjedringsvandring foran

Det her med vandring på en mountainbike kan virke som en rigtig jungle. En simpel måde at forklare det på er, at jo længere vandring cyklen har, jo mere udfordrende terræn er cyklen tilpasset til. Cykler med 100 mm vandring er hovedsageligt tilpasset til Cross Country-cykling, altså hurtigere cykling i mindre teknisk terræn.

En cykel med 120 mm vandring er måske det bedste allround-valg, da disse cykler ofte ligger imellem en rendyrket racermaskine og en cykel tilpasset til rå og ujævne terræner med grene og sten. Disse cykler egner sig til alle motionister, der ønsker at kunne komme frem i alle typer af terræn, uden at have ekstreme ambitioner i nogen retning.

En cykel med 140 mm vandring eller mere er perfekt for dig, der kan lide at begive dig ud i mere udfordrende terræn, og måske hænge ud i bikeparken og cykle ned ad bakkerne så hurtigt som muligt.

Mange hybridcykler har også affjedring foran, omkring 60-80 mm vandring for at øge komforten. Dette bør ikke ses som noget, der gør, at cyklen kan bruges som en mountainbike, men er hovedsageligt for at øge komforten på grusveje og fladere stier eller spor.

120 mm
Låsbar forgaffel? 

Låsbar forgaffel?

Låsbar betyder, at affjedringens bevægelse låses i en position (alternativt begrænses) for at lette, når man f.eks. cykler i stejle opstigninger eller i fladt terræn.

Forskellige producenter håndterer dette på forskellige måder. Nogle affjedringer bliver helt låste (stive), mens andre har valgt f.eks. at bremse kompressionsdæmpningen.

Med justeringer på forgaflen
Bagdæmper-
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Affjedret
Låsbar bagdæmper? 

Låsbar bagdæmper?

Låsbar betyder, at affjedringens bevægelse låses i en position (alternativt begrænses) for at lette, når man f.eks. cykler i stejle opstigninger eller på jævn terræn.

Forskellige producenter håndterer dette på forskellige måder. Nogle affjedringer bliver helt låste (stive), mens andre har valgt f.eks. at bremse kompressionsdæmpningen.

Med justeringsmuligheder på bagdæmperen
Bagdæmperslaglængde 

Bagdæmperslaglængde

Det her med vandring på en mountainbike kan føles som en rigtig jungle. En enkel måde at forklare det på er, at jo længere vandring cyklen har, desto mere udfordrende terræn er cyklen tilpasset til. Cykler med 100 mm vandring er især tilpasset til Cross Country-cykling, altså hurtigere cykling i mindre teknisk terræn.

En cykel med 120 mm vandring er måske det bedste allround-valg, da disse cykler ofte ligger mellem en rendyrket racermaskine og en cykel tilpasset til stød og bump mellem træstammer og sten. Disse cykler egner sig til alle motionister, der ønsker at kunne komme frem i alle typer af terræn, uden at have ekstreme ambitioner i nogen retning.

En cykel med 140 mm vandring eller mere er perfekt for dig, der kan lide at begive dig ud i mere udfordrende terræn, og måske hænge ud i bikeparken og cykle ned ad bakkerne så hurtigt som muligt.

120 mm
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

29"
Hjul
Hjul-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension62-622
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankparti-
Kæde-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Sadel-
Håndtag/Styrbånd-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Trek Top Fuel

MTB Trek Top Fuel 5 29" Grå
18 809 dkk
fra 16 298 dkk
Tilbud
Fås i flere varianter
MTB Trek Top Fuel 9.8 GX AXS Mat Raw Carbon
48 859 dkk
fra 39 098 dkk
Tilbud
 • L
 • M
 • M-L
 • S
 • XL
Trek Fuldaffjedret MTB Top Fuel 8 Mercury
26 289 dkk
Fås i flere varianter
-11%
MTB Trek Top Fuel 9.7 sort
33 829 dkk
30 032 dkk
Tilbud
Fås i flere varianter

LIGNENDE PRODUKTER

Trek MTB Procaliber 9.5
13 559 dkk
fra 12 380 dkk
Tilbud
Fås i flere varianter
-21%
Orbea MTB Oiz H10 White Chic- Shadow Coral (Gloss)
29 579 dkk
23 352 dkk
Tilbud
 • L
 • M
 • S
 • XL
Gt Force Sport XL Sort
21 749 dkk
 • L
 • M
 • XL

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU