• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

ORBEA Orbea Vibe Mid H30 Eq Nightblack

Orbea Vibe Mid H30 Eq Nightblack
Beskrivelse

Atletisk byhybrid med kraftfuld eldrift og en herligt kvik køreoplevelse

Leder du efter en hurtig elektrisk bycykel eller en stærk citypendler, der er udstyret med topkvalitets komponenter og som lynhurtigt bringer dig fra A til B, så er Orbea VIBE Mid H30 EQ det perfekte valg! Denne kvikke elcykel sikrer et vedvarende smil på læben og klarer sig fremragende på alt fra brostensbelagte gader til nyasfalterede cykelstier. Et oplagt valg for fornuftige fartentusiaster, der ønsker at pendle til arbejde eller tage lange ture uden at blive forpustede eller svedige. Her er en hurtig byhybrid med elegant integreret eldrift, som tilbyder kraftfuld assistance netop når du behøver det, og med funktioner, der gør din hverdag mere praktisk, mere underholdende og meget hurtigere. I modsætning til de fleste andre elcykler, har den både en silhuet og en vægt, der henleder tankerne på en almindelig byhybrid.

Nøglen til succes!

 • Skulpturelt chassis i kvalitetsaluminium med en sportslig geometri og moderne urbane træk
 • Ultralight forgaffel i kulfiber sikrer, at styringen altid føles kvik og agil
 • Elmotor fra Mahle (ebikemotion X35 Plus) der tilbyder 40Nm i drejningsmoment og er placeret i baghjulet
 • Kraftfuldt batteri med 248Wh, som giver op til hele 120 km på en opladning 
 • Ebikemotion iWoc TRIO letbetjent kontrolpanel med 3 forskellige driftsmodusser (Eco, Trail, Boost)
 • Effektiv 10-gears drivlinje fra Shimano (Deore) med bredt gearområde (42Tx11-46T)
 • Kraftige hydrauliske skivebremser fra Magura (MT30) der sikrer stopkraft i al slags vejr
 • Grebssikre dæk fra Kenda (K1052) med punkteringsbeskyttelse og en bredde på hele 45mm
 • Superren kabelføring og en eksemplarisk slank cockpit uden kabelrod
 • Rigt udstyrsniveau med masser af kvalitetskomponenter der gør livet lettere

Skulpturelt chassis i kvalitetsaluminium med en markant sportslig geometri

Det smukt skulpturelle chassis består af en stabil aluminiumsramme med praktisk intern kabelføring og en sportslig geometri, der er designet til at være smidig og give klar overblik i trafikken. Denne slanke cykel har meget til fælles med de klassiske landevejscykler, men den har et helt lige styr, og dens styrestamme har en højere basisposition, som sikrer en mere komfortabel position i sadlen. Vinklerne giver sportslig og komfortabel geometri, og cyklen har solid stabilitet selv ved højere hastigheder. Dens superlette forgaffel er lavet helt i kulfiber, hvilket giver effektiv vibrationsdæmpning, høj styrepræcision og hurtig respons. Denne hurtige byhybrid er udviklet for urbane cyklister, der ønsker den ultimative kombination af hastighed, effektivitet og fremkommelighed samlet i én cykel.

Kraftfuld eldrift med dynamisk kraftoverførsel i et minimalistisk design 

Kraften leveres af tyske Mahle (ebikemotion X35 Plus) og består af en minimalistisk drivpakke, hvor hjertet er en højkvalitetsnavmotor som leverer 40Nm i drejningsmoment kombineret med et kraftfuldt batteri på 248Wh af miljøvenlig energi, der giver dig en rækkevidde på hele 120 km. Du har også muligheden for at tilføje en Range Booster (sælges separat), hvilket øger din rækkevidde til 456Wh. Med elmotoren placeret i baghjulet opnås ikke helt den samme dynamiske følelse som med en midtmotor, men funktionen er lige så pålidelig, og kæden behøver kun at tage sig af cyklistens kraft, hvilket reducerer slid. Den kraftfulde navmotor reagerer hurtigt og glat uden at føles rykkende eller ujævn. Motoren arbejder godt sammen med en afprøvet 1x-drivlinje med 10 kraftfulde gear fra pålidelige Shimano (Deore). Hele drivpakken er imponerende støjsvag og tilbyder en glidende og effektiv kraftoverførsel.

Den nemt aflæselige lille display (iWoc TRIO) har 3 forskellige driftsmodusser, hvilket giver dig fuld kontrol over kraftudtaget med forskellige farvekoder, og systemet er også kompatibelt med en smartphone-app, der sender information via Bluetooth. Både batteriet og navmotoren er elegant integreret (det er faktisk svært at se forskel mod en konventionel cykel uden eldrift), og til forskel fra de fleste andre elektriske drivlinjer tillader systemet brug af dobbelte forreste kranksæt, hvilket giver endnu bredere gearvalg, hvis behovet opstår.

Robuste 29-tommers hjul med stor køreglæde og kraftfulde skivebremser

De hurtigrullende 29-tommers hjul tilbyder stor køreglæde, hvilket tydeligt mærkes, når du ubesværet cruiser langs lange strækninger. De grebsikre kvalitetsdæk fra Kenda (K1052) har en bredde på 45mm og en generøs luftvolumen, hvilket sikrer komfortabel kørsel. Og da Orbea VIBE H30 EQ trives ved høje hastigheder, er den udstyret med kraftige hydrauliske skivebremser fra Magura (MT30), der sikrer pålidelig bremsning året rundt, uanset vejret.

Højt udstyrsniveau med udelukkende pålidelige kvalitetskomponenter 

Det er ofte de små detaljer, der skaber den samlede oplevelse, og den specialdesignede bagagebærer, de matchende skærme, den slanke kædeskærm og den diskrete LED-belysning bidrager alle til cyklens moderne urbane appeal og giver den et unikt præg. En imponerende byhybrid med et højt udstyrsniveau, der gør det nemt og bekvemt at lade bilen stå og i stedet nyde daglige eventyr på cyklen.

I DETALJEN
Varenummer0072317-I413
EAN-kode-
VaremærkeORBEA
FarveNightblack
Producentens varenummer-
Knytnummeret0072317
Specifikation
PersonaliseringPendling
ProduktserieOrbea Vibe
KønUnisex, Dame, Herre
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2022
Producentens hjemmesidewww.orbea.com/se-en/ebikes/urban/vibe/cat/vibe-mid-h30-eq
ElcykelJa
El-systemMahle
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
-
Passer til højde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Hydraulisk skivebremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

10-speed (1 x 10)
GearskiftesætShimano Deore
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Deore
Stel
Stelstørrelse-
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
AffjedringsgaflerKulfiber
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

28"
Hjul
Forhjulsnav-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension45-622
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styrfittings-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Pedaler-
Motor
Motor-
Motorplacering 

Motorplacering

Hvor en motor er placeret afgør, hvor meget støtte du får, og hvor jævn kraftoverførslen opleves. En motor placeret på for- eller baghjulet giver generelt en oplevelse af, at cyklen skubber på (baghjul) eller trækker (forhjul), mens en centralt placeret motor generelt giver indtrykket af, at det er dig selv, der træder i pedalerne (og du er blevet meget stærkere).

En motor placeret i krankboksen giver altså en række fordele, men er noget dyrere at fremstille, hvilket gør, at cyklens pris bliver højere med en krankboksmonteret motor sammenlignet med en bag- eller forhjulsmonteret motor. En hjulmonteret motor er altså billigere, og for dig, som cykler kortere afstande eller bruger cyklen relativt lidt, fungerer dette udmærket for dig - mens en krankboksmonteret motor er at foretrække, hvis du agter at cykle/pendle oftere og længere.

Mere om krankboksmonteret motor

Motoren er placeret i krankboksen, dvs. midten på cyklen. Derfor kaldes dette også ofte for midtmonteret motor eller centermonteret motor. Den giver blandt andet følgende fordele:

 • Jævnere gang, eftersom en midtmotor har flere sensorer end motorer, der er placeret på hjulene
 • Er lettere at bruge uden eldrev, eftersom der ikke er nogen modstand i hjulene
 • Bedre vægtfordeling i cyklen, hvilket gør cyklingen lettere og sjovere
 • Giver øget pedalstyrke, eftersom elkraften kommer fra samme sted som pedalstyrken
Krankparti
Motoreffekt 

Motoreffekt

Maks. tilladt motoreffekt i Sverige er i øjeblikket 250 W. Hvis der angives en højere effekt end 250 W i specifikationen, er det kun en midlertidig værdi ved start eller acceleration, som falder til 250 W efter få sekunder.
250 W
Motorens lydniveauLav
Drejningsmoment 

Drejningsmoment

Motorens drejningsmoment måles i Newtonmeter (Nm) og er et mål for en krafts evne til at dreje et objekt omkring en bestemt akse. Forenklet kan man sige, at jo højere drejningsmoment, desto bedre.
40 Nm
SensorerHastighed, Kadence, Drejningsmoment
Maksimal assistancehastighed 

Maksimal assistancehastighed

Den højeste tilladte assistancehastighed i Sverige er i øjeblikket 25 km/t. Når du når over 25 km/t, stopper motoren med at yde assistance, og du må ganske enkelt træde i pedalerne på egen hånd.
25 km/h
Gennemsnitlig rækkevidde 

Gennemsnitlig rækkevidde

Angiver, hvor langt man kan komme under normale (eller gennemsnitlige) forhold (middelstore bakker, nogle start og stop samt varierende underlag) før batteriet er helt afladet. Oplysningerne er hovedsageligt hentet fra elmotorens producent, og der er taget hensyn til hvilken type cykel det drejer sig om (MTB, standardcykel osv.)
60 km
Maksimal rækkevidde 

Maksimal rækkevidde

Angiver hvor langt man kan komme under ideelle forhold (varmt vejr, få bakker, få start og stop samt jævnt underlag) inden batteriet er helt afladet. Oplysningerne er for det meste hentet fra elmotorens producent, og der er taget hensyn til hvilken type cykel det er (MTB, standardcykel osv.)

120 km
Batteri
Batteri-
BatteritypeLitium-ion
BatteriplaceringIndvendigt
Aftageligt batteriNej
Opladningstid3
Batterikapacitet (Wh)250
Batterikapacitet (Ah)6.9
Spænding36 V
Batteri inkluderet?Ja
BatteriopladerMahle ebikemotion X35
Kan oplades på cyklenJa
Visning
VisningEbikemotion iWoc TRIO
Aftagelig displayNej
DisplayplaceringVenstre
OpladningsportNej
AssistanceniveauerBoost, Eco, Trail
PedalassistanceJa
Udstyr
Belysning-
Skærme-
Støtte-
SSF-godkendt lås 

SSF-godkendt lås

Hvis din cykel bliver stjålet, kræver forsikringsselskaberne ofte, at den skal have været fastlåst omkring et fast objekt sammen med en SSF-godkendt lås. Tænk derfor grundigt over det, før du bestiller en alt for simpel lås, som måske ikke er godkendt.
Nej
Øvrigt-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Orbea Vibe

-14%
Orbea Hybrid Vibe Mid H10 Metallic Night Black (Gloss)
-19%
Orbea Hybrid Vibe H10 Metallic Night Black (Gloss)
28 779 dkk
23 358 dkk
Tilbud
 • L
 • M
 • S
 • XL
-11%
Orbea Hybrid Vibe H10 Blue (Gloss)
28 779 dkk
25 545 dkk
Tilbud
 • L
 • M
 • S
 • XL

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU