• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

KRONAN Børnecykel Kronan F24 3-gears Rosa os

Børnecykel Kronan F24 3-gears Rosa os
Beskrivelse

Veludstyret børnecykel med lav indstigning og komfortabel opret kørestilling

Leder du efter en robust juniorcykel med traditionelt design og pålidelig præstation, så er den elegante Kronan F24 et smart valg. En ukompliceret model med generøse lastkapaciteter, hvor både helheden og hver lille detalje ånder kvalitet og smart funktionalitet. Ved siden af sit smukke ydre, så prioriteres selvfølgelig sikkerheden og modellen har tre letbetjente navgear, pålidelige bremser og den er selvfølgelig udstyret med både reflekser, belysning og ringeklokke som sørger for, at cyklisten både høres og ses. Dette er en kvalitativ børnecykel, der fungerer lige så godt til afslappede ture til og fra skolen som til lidt mere eventyrlige weekendcykelture med hele familien. En komfortabel model med moderne farvesætning, klassiske linjer og en afslappet kørestilling som skaber et klart udsyn over omgivelserne, hvilket kan være praktisk, når medtrafikanterne består af en masse halvgale fartdjævle. Et solidt vejrbeskyttelse, afprøvede komponenter og en lak, der står imod det meste gør, at den både tåler at blive brugt og arves videre blandt slægt eller venner.

Nøglen til succes!

 • Let, stabil og robust aluminiumsramme med klassisk hængekøjefacon og et praktisk lavt indstigning
 • Oprettet kørestilling som er behageligt afslappet og giver et klart udsyn over omgivelserne
 • Slående rosa farvesætning i kombination med en diskret grafik som skaber en sober følelse
 • Bjergsikker drivlinje med 3 indkapslede navgear fra Shimano (Nexus) med minimalt vedligeholdelsesbehov
 • Lethåndterlige fælgbremse foran samt klassisk fodbremse bagtil som giver pålidelig bremsekraft i alt slags vejr
 • Stabile 24-tummere med 47 mm i brede dæk fra CST med grebsikre egenskaber
 • En robust bagagebærer i kombination med en generøs foran kurv gør cyklen til en smidig lille pakæsel
 • Høj udstyringsniveau som inkluderer både skærme, lås, støtteben, belysning og kædeskærm lige fra start
 • Når trætheden sniger sig på, så vil cyklens lave vægt bidrage til at holde mundvigene oppe
 • I modsætning til supermarkedets mærker, så er Kronans børnecykler samlet af vores egne cykelmekanikere

Slank aluminiumschassis med bølgende former og afslappet køreposition

Under den elegante rosa lak gemmer der sig en let og stærk aluminiumsramme med traditionelt bølgende former og fuldt funktionel geometri som giver barnet en behageligt afslappet position i sadlen. Dens lave indstigning gør den desuden forbilledligt let at håndtere og nem at stige på og af. En let men robust stel som tåler alt de lidt yngre cyklister kan finde på at udsætte den for men som samtidig opleves som både let at håndtere, underholdende og så der pålideligt stabil som vi skandinaver foretrækker. Slutresultatet er en børnecykel med afprøvet funktion og en kørestilling som skaber fuld kontrol med godt udsyn over medtrafikanterne, men som samtidig sørger for, at cyklisten kan holde trit med mors tempo, når tempoet bliver en smule højere.

Funktionel og næsten vedligeholdelsesfri drivlinje med 3 pålidelige navgear

Den smidige drivlinje består af en pålidelig og næsten vedligeholdelsesfri navgear fra kvalitetssikre Shimano (Nexus 3) med traditionel kædetræk og næsten bjergsikker funktion. Den giver pålidelige hastighedsressourcer og har et gearomfang der fungerer lige så godt i de hårde stigninger som på de lange lige strækninger. Dens letbetjente reguleringsgreb gør det nemt at skifte mellem de 3 gear, uden at det føles det mindste anstrengt. Desuden er både gear og bagbremse godt beskyttet fra fysisk påvirkning samt også regn, sjap og snavs, hvilket gør at de kræver et absolut minimum af vedligeholdelse.

Robuste 24-tummere og pålidelige bremser med konsekvente egenskaber

Hele ekipagen ruller trygt frem på sine robuste 24-tummere med lette aluminiumsfælge og 1,75" bredde dæk som giver grebsikre egenskaber, høj komfort og et lavt rullemodstand. Og eftersom cyklen kan lide, når det går stærkt, så er den udstyret med letbetjente bremser som giver konsistent og pålidelig bremseevne uanset underlag, vejrforhold eller årstid. Bagpå sidder der nemlig en ekstremt pålidelig fodbremse og forhjulet bremses med hjælp fra en letbetjent fælgbremse, en mindst sagt pålidelig kombination som sørger for, at du som forælder kan føle dig sikker på, at bremseskraften altid er der.

Imponerende lastkapacitet og et højt udstyringsniveau lige fra starten

Udstyret er både vel taget højde for og af høj kvalitet, modellen er allerede fra starten udstyret med en robust bagagebærer og et par godt dækkende stænkskærme i samme smarte farve som rammen. Det sørger for, at cyklisten undgår ærgerlige snavsstreger på ryggen, når regnen bryder frem og sammen med en foran kurv så sikrer bagagebæreren dens imponerende lastkapacitet. Læg dertil et vel dækkende kædeskærm, et stabilt støtteben, en godt synlig belysning samt en godkendt ramlås som forhåbentlig sørger for, at du får lov at beholde cyklen i fred. Og selvfølgelig, alle komponenter er selvfølgelig veltilpassede for vores lidt hårdere nordiske klima.

En klassisk skandinavisk design som giver en vedvarende let fornemmelse i cyklingen

Trods alt udstyret er den stadig lettere end mange sammenlignelige modeller, hvilket selvfølgelig gør cyklingen bliver både sjovere og lettere, når det er tid til at følge familien på nye eventyr! Når trætheden sniger sig på, og cykelturen begynder at føles i det længste laget, så vil cyklens lave vægt være en afgørende faktor, hvilket sammen med de pålidelige komponenter sørger for, at cyklen lever op til forventningerne. Helheden handler om en kombination af et let stel, afprøvede komponenter og et klassisk design, hvor barnets egne forudsætninger ligger i fokus. hvilket i praksis kunne oversættes til øget kontrol, bedre balance, mere effektiv kraftoverførsel og højere sikkerhed.

Alle Kronans børnecykler er konstruerede til at tåle både slid og kast, desuden over flere sæsoner fremover. En kendsgerning som sikrer, at cyklen trods en lav vægt uden problemer kan gå i arv til næste generation eller opnår en ret pris på andenhåndsmarkneden... yderligere en afgørende årsag til, hvorfor man skal vælge lige præcis en Kronan. Og du, I modsætning til supermarkedernes mærker, så er alle Kronans børnecykler slutmonteret af vores helt egne cykelmekanikere.

Kronan Børnecykler

Vælger du en Kronan, så skaffer du dig en trofast ven, som du kan stole på i al slags vejr. Fælles for disse robuste slidhunde er, at de alle sammen er både lette at håndtere, praktiske og desuden sikre at bruge. Også cykelglæden tages meget alvorligt, og alle cyklerne er blandt det mest underholdende, du kan finde i segmentet. Noget der gavner både børnene og forældrene, børnene får en pålidelig, smidig og underholdende cykel, samtidig med at forældrene opnår fuld ro i sindet ved viden om, at Kronan stiller præcis lige så høje krav til børnecyklerne, som man gør til modellerne for voksne.

Blandt disse modeller finder du noget for alle aldre, stilarter og personligheder. Selvfølgelig vil du have, at din nye cykel skal holde i mange år fremover og samtidig fungere for alle typer af leg og udflugter med familien. Børnesindet skal naturligvis have et vis spillerum, men når det kommer til stykket, så må cyklen være tilstrækkeligt sikker og pålidelig til, at den kan bruges til at cykle til skolen på, tage på cykeludflugt med eller til sjov, ballade og leg på de udfordrende stier hjemme bag om hjørnet.

Alle modeller holder høj kvalitet og kan klare vores hårde nordiske klimaforhold med både sol, regn, sne, sjap, slud og saltede veje. Du kan naturligvis opgradere med masse af sjove og praktiske tilbehør, og uanset hvilken model du vælger, så tåler den både slid og kast, hvilket er en garanti for, at den kan gå i arv til et søskende eller give en god pris på andenhåndsmarknaden. Med Kronans juniorcykler kan du give barnet en sikker, underholdende og desuden sund måde at opdage verden på.

I DETALJEN
Varenummer01154970377OS
EAN-kode7340130406772
VaremærkeKRONAN
FarvePink
Producentens varenummer-
Knytnummeret0115497
Specifikation
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Barncyklar
ModelserieKronan Barncyklar
KønBørn/Junior
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2024
Vægt (ifølge producenten)15 kg
Producentens hjemmesidewww.kronan.com/
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
125-140cm
Passer til højde (cm)125-140cm
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Fodbremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

1x3-nav
GearskiftesætShimano Nexus
Forhjulsderailleurserie 

Forhjulsderailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentproducent opdeler sine komponenter som f.eks. gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er producenten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en simpel serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største producenters serier arrangeret sådan, at den fineste serie er øverst.

Bemærk, at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller landevejscykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano landevejSRAM mountainbikeSRAM landevejShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XXRed E-tapAlfine 11
XTRDura-AceX0Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2X1RedNexus 8
XTUltegraGXForce 22Nexus 7
SLX105NXForceNexus 3
DeoreTiagraX9Rival 22 
AlivioSoraX7Rival 
AceraClarisX5Apex 
Altus
Tourney
Ingen Gear
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Stel
StelstørrelseOne-Size
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
For affjedringstype 

For affjedringstype

En affjedret forgaffel er i dag standard på mountainbikes, simpelthen for at kunne klare det terræn, som cyklen bruges i. Der findes også en hel del hybridcykler med affjedrede forgaffler, for at give dig lidt mere komfort på grusveje og eventuelle skovstier. Hvis du skal cykle i skov eller på lettere stier, alternativt meget grusvej, så er en affjedret forgaffel et godt valg!

Stive forgaffler findes på standard, racer- og hybridcykler, og egner sig bedst til cykler, der for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere cykel, en cykel der føles kvikkere og en cykel der opleves at reagere bedre på dine bevægelser. Visse nichecykler som fatbikes og touringcykler har også stive forgaffler, men da kompenseres det ofte med meget brede og solide dæk for at genskabe lidt af komfortfølelsen. Hvis du skal cykle primært på asfalt, og måske en venligere grusvej, så er en stiv forgaffel helt rigtig for dig!

Stel
AffjedringsgaflerAluminium
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

24"
Hjul
Baghjulsnav-
Eger-
Fælge-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension507-47
Drivlinje
Gearskifter-
Forskifter-
Baggear-
Krankboks-
Krankparti-
Kæde-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Sadel-
Udstyr
Belysning-
Skærme-
Støtte-
Bagagebærer-
Kurv-
Lås-
SSF-godkendt lås 

SSF-godkendt lås

Hvis din cykel bliver stjålet, kræver forsikringsselskaberne ofte, at den skal have været fastlåst omkring et fast objekt sammen med en SSF-godkendt lås. Tænk derfor grundigt over det, før du bestiller en alt for simpel lås, som måske ikke er godkendt.
Ja
Øvrigt-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Barncyklar

-6%
Børnecykel Kronan F20 3-gears Rosa
3 199 dkk
2 997 dkk
Tilbud
-17%
Kronan Børnecykel F20 3-gear Turkos
3 199 dkk
2 663 dkk
Tilbud
-13%
Kronan Børnecykel F24 3-gear Turkis
3 839 dkk
3 330 dkk
Tilbud
-22%
Kronan Børnecykel F16 Uden gear Turkos
2 559 dkk
1 996 dkk
Tilbud

LIGNENDE PRODUKTER

-6%
Børnecykel Kronan F20 3-gears Rosa
3 199 dkk
2 997 dkk
Tilbud
-13%
Børnecykel Kronan F24 3-gears Rosa os
3 839 dkk
3 330 dkk
Tilbud
-17%
Kronan Børnecykel F20 3-gear Turkos
3 199 dkk
2 663 dkk
Tilbud
-13%
Kronan Børnecykel F24 3-gear Turkis
3 839 dkk
3 330 dkk
Tilbud

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU