• HURTIGE LEVERANCER
  • BETAL NEMT MED KLARNA
  • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

SUPERIOR MTB Superior Team 27 Issue rød/sølv

MTB Superior Team 27 Issue rød/sølv
Beskrivelse

Konkurrenceklar MTB for juniorer, der nægter at lade materialet sætte grænser

Det temperamentsfulde flagskib Superior Team 27 Issue er ideelt for kræsne juniorer, der ønsker at udvikle sig og nægter at lade materialet sætte grænser. En skarp hardtail med grebsikre 27,5-tommers hjul, kraftfulde skivebremser og en fin dæmpet luftforgaffel, som elsker høje hastigheder og aldrig skyr nye udfordringer. En skarp topmodel med et moderne design, der passer til ambitiøse juniorer, der elsker, når det går rigtigt hurtigt på sporene... Og vi er helt sikre på, at du skal arbejde hårdt for at finde en skarpere cykel på dette prisniveau!

Nøglen til succes!

  • Fuldt konkurrenceklar model for kræsne juniorer, der altid sigter efter de øverste podiepladser
  • Dobbeltreduceret aluminiumsramme (Alloy 6061 T6) med effektiv kraftoverførsel
  • Advanced Race Junior Geometry - Moderne vinkler, der giver en overbevisende racefølelse 
  • Moderne 1x-drivlinje med 12 pålidelige gear fra Shimano (SLX) med bred udveksling (32Tx10-51T)
  • Skarp luftforgaffel fra RockShox (Judy Silver TK R) med 100 mm slaglængde og remote lockout
  • Kraftfulde hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT410), der giver pålidelig bremseevne under alle forhold
  • Højkvalitets hjulsæt med skarpe dæk fra Schwalbe (Racing Ralph/Racing Ray) med 2,25" bredde
  • En lav totalvægt, der vil være helt afgørende, når trætheden begynder at sætte ind

Dobbeltreduceret aluminiumsramme og dæmper for dig, der sigter efter podieplads

Kernen består af en dobbeltreduceret aluminiumsramme med konkurrenceklar racegeometri og den samme høje kvalitet (Alloy 6061 T6) og lave vægt som på Superiors finere cykler for voksne. Advanced Race Junior Geometry betyder i praksis moderne vinkler, der skaber en overbevisende racefølelse og sikrer, at topplaceringer altid er inden for rækkevidde. Dæmpningen håndteres af en fin luftforgaffel fra kvalitetssikre RockShox (Judy Silver TK R) med remote lockout (som reguleres via et letanvendeligt greb på styret) og har en slaglængde på 100 mm. En skarp kombination, der sikrer, at du kan køre lige så hurtigt på glatte overflader som på hårdere strækninger. 

Potent 1x-drivlinje med 12 gear og en imponerende bred udveksling

Svimmelhedsinducerende hastigheder opnås med hjælp fra en slagkraftig 12-speed drivlinje fra kvalitetssikre Shimano (SLX). Når stigningerne bliver lidt hårde, vil cyklens lave vægt (hele pakken vejer kun lidt) sammen med en imponerende bred udveksling (32Tx10-51T) og et letbetjent greb sikre, at cyklen lever op til de høje forventninger, selv på meget stejle bakker.

Kraftfulde hydrauliske skivebremser tilpasset hastighedsressourcerne

Når det går stærkt på sporene, øges kravene til bremseevnen, og derfor er Superior Team 27 Issue udstyret med kraftfulde hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT410) med letmanøvrerede greb, som er tilpasset til lidt mindre hænder. Dette sikrer, at du altid kan være helt sikker på at have maksimal bremseevne til rådighed, uanset underlag, vejrforhold eller årstid.

Lav totalvægt - afgørende, når trætheden endelig indfinder sig

Når trætheden endelig begynder at snige sig ind, og turen gennem skoven begynder at føles lang, vil cykelens lave vægt være en helt afgørende faktor. Dette, sammen med de pålidelige komponenter, sikrer, at cyklen lever op til de høje forventninger. Dette vil sandsynligvis mærkes mest på de mest mudrede dele af banen og på de stejleste stigninger på favoritsporet, men også på mere jævne overflader vil vægten være en helt afgørende faktor. Helheden handler om en kombination af en let ramme, solide kvalitetskompontenter og et moderne design, hvor cyklistens unikke kvalifikationer er i fokus. I praksis kunne dette oversættes til øget kontrol, bedre balance, effektivere kraftoverførsel og højere sikkerhed.

Superiors cykler er næsten altid lettere end konkurrenternes tilsvarende modeller i samme prisklasse, men de er også bygget til at modstå både slid og hård brug over flere sæsoner. Dette faktum sikrer, at cyklen uden problemer kan gå i arv til næste generation eller opnå en god pris på brugtmarkedet... endnu en grund til at vælge netop denne model.

Hurtigt flagskib med både ramme og komponenter i topklasse

Kombinationen af en højkvalitets aluminiumsramme, slagkraftige gearkomponenter, en skarp luftforgaffel med remote lockout, robuste 27,5-tommers hjul med hurtige kvalitetsdæk fra Schwalbe (Racing Ralph/Racing Ray) samt kraftfulde hydrauliske skivebremser giver høj sikkerhed, fantastisk kontrol, det rigtige greb og rigtig fin respons. En skarp topmodel med et moderne design, der passer til ambitiøse juniorer, der elsker, når det går rigtigt hurtigt på sporene... Vi er helt sikre på, at du skal arbejde hårdt for at finde en skarpere cykel på dette prisniveau!

I DETALJEN
Varenummer0069016-E178
EAN-kode-
VaremærkeSUPERIOR
FarveGloss Dark Red/Hologram Chrome
Producentens varenummer-
Knytnummeret0069016
Specifikation
PersonaliseringMountainbiking
ProduktserieSuperior Team 27 Issue
KønBørn/Junior
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Nej
Producentens farve-
Årgang2022
Producentens hjemmesidesuperiorbikes.com/se
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
-
Passer til højde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Hydraulisk skivebremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

12-gear (1 x 12)
GearskiftesætShimano Deore
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano SLX
Stel
Stelstørrelse-
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Aluminium
For affel-
Affjedringsvandring foran 

Affjedringsvandring foran

Det her med vandring på en mountainbike kan virke som en rigtig jungle. En simpel måde at forklare det på er, at jo længere vandring cyklen har, jo mere udfordrende terræn er cyklen tilpasset til. Cykler med 100 mm vandring er hovedsageligt tilpasset til Cross Country-cykling, altså hurtigere cykling i mindre teknisk terræn.

En cykel med 120 mm vandring er måske det bedste allround-valg, da disse cykler ofte ligger imellem en rendyrket racermaskine og en cykel tilpasset til rå og ujævne terræner med grene og sten. Disse cykler egner sig til alle motionister, der ønsker at kunne komme frem i alle typer af terræn, uden at have ekstreme ambitioner i nogen retning.

En cykel med 140 mm vandring eller mere er perfekt for dig, der kan lide at begive dig ud i mere udfordrende terræn, og måske hænge ud i bikeparken og cykle ned ad bakkerne så hurtigt som muligt.

Mange hybridcykler har også affjedring foran, omkring 60-80 mm vandring for at øge komforten. Dette bør ikke ses som noget, der gør, at cyklen kan bruges som en mountainbike, men er hovedsageligt for at øge komforten på grusveje og fladere stier eller spor.

100 mm
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

27.5"
Hjul
Forhjulsnav-
Baghjulsnav-
Eger-
Fælge-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension57-584
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankboks-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styrfittings-
Styr-
Sadelpind-
Håndtag/Styrbånd-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Superior Team 27 Issue

-26%
Superior Team 27 Issue Mat Sort/Hologramkrom/Team Re

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU