• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

KRONAN Damecykel Kronan Stilig D3 3-gears Oliven Grøn

Damecykel Kronan Stilig D3 3-gears Oliven Grøn
Beskrivelse

Sporty klassiker med vidunderlig komfort og masser af praktisk funktion

Hvis du er tiltrukket af en sporty klassiker med moderne rene linjer, så er den elegante Kronan Stilig D3 helt rigtig cykel for dig. Dette er en helt almindelig cykel uden en masse unødvendige dikkedarer, og den er lige så populær blandt drenge som piger – og blandt unge såvel som gamle. Helt perfekt cykel for dig, der ønsker at glide frem på en letkørt cykel med skøn komfort og masser af praktisk funktion. Denne sporty cykel besidder skandinavisk rene former og en bjergsikker 3-gears drivlinje, som stort set aldrig driller og fungerer godt både i stigninger og på lange lige strækninger. Uanset om du helst holder til hjemme i byen eller ude på de svingende landeveje, vil din cykling blive forvandlet til ren nydelse, når du ubesværet suser frem på dette afhængighedsskabende transportmiddel. Og husk, at cykle 20 minutter om dagen styrker både sind og krop.

Nøglen til succes!

 • Elegant, robust og sporty klassiker med moderne rene linjer, som du kan køre for resten af livet
 • Dens robuste stålramme med klassisk geometri gør den forbilledligt smidig og letkørt
 • Næsten bjergsikker drivlinje med 3 navgear, som både er pålidelig, driftsikker og let at vedligeholde
 • Robuste hjulsæt, der er udstyret med glatte citydæk med lav rullemodstand og pålideligt greb i svingene
 • Letbetjente fælgbremser foran samt klassisk fodbremse bagtil giver dig pålidelig bremskraft i al slags vejr
 • Både den vidunderligt komfortable sadel og det behagelige styr kan justeres i højden 
 • Skærme, kædeskærm og batteridrevet belysning sikrer, at du kan fortsætte med at cykle uanset vejr og årstid
 • Generøs foranmonteret bagagebærer med træbund, der sikrer at du kan medbringe det meste
 • Stabilt støtteben, der giver et stabilt og pålideligt fundament, når cyklen ikke anvendes
 • En forbilledligt ukompliceret konstruktion, der gør, at vedligeholdelseskravene ligger på et næsten latterligt lavt niveau
 • Og husk, den ruller lige så godt hjemme i byen som ude på landet

Elegant stålramme med sporty rene former og en afslappet kørestilling

Den robuste ramme består af en næsten bjergsikker stålramme med ikoniske former, rammen har en klassisk geometri, der sikrer, at du nemt finder en behageligt opret kørestilling med næsten et panoramaligt udsyn over, hvad der sker i trafikken. Det lyder måske som en bagatel, men det er netop den klarere udsigt, der sikrer, at du kan nå den der afgørende undvigemanøvre i hektisk bytrafik. Dette er en velkomponeret klassiker, og nogen ville måske kalde den for gammeldags... men lad ikke æstetikken narre dig, for under overfladen anvendes moderne teknologi for at opnå en virkelig behagelig oplevelse.

Ekstremt pålidelige og næsten vedligeholdelsesfri drivlinje med 3 smidige navgear 

Den rigtige hastighed opnår du med hjælp fra en næsten vedligeholdelsesfri navgear fra kvalitetssikrede Shimano (Nexus 3), der sikrer, at du nemt kan skifte mellem de 3 gear uden at det føles det mindste anstrengt. Du sidder behageligt på en vidunderligt blød komfortsadel og behøver ikke bekymre dig om meget andet end bare at træde i pedalerne, selvfølgelig helt i dit eget tempo. Det kedelige vedligehold er desuden minimalt; lidt kærlighed i form af en smule rengøring, et stænk olie og lidt service nu og da, det kræver faktisk ikke mere end så. 

Robuste 28-tommere som kombineres med både fodbremse og fælgbremse 

Hele holdet ruller trygt frem på to 28-tommere med lette aluminiumsfælge og 40 mm brede citydæk, der giver grebsikre egenskaber og lav rullemodstand. Dækkens generøse luftvolumen sammen med den brede komfortsadel tilbyder næsten overraskende høj komfort og beskytter dine ømme dele fra ubehagelige overraskelser. Når det bliver tid til at nedsætte farten, har du adgang til en ekstremt pålidelig fodbremse bagtil kombineret med en letbetjent fælgbremse foran, en sandt sagt pålidelig kombination, der sikrer, at du kan føle dig tryg ved, at pålidelig bremseevne altid er til stede uanset underlag, vejrforhold eller årstid.

Stilig svensk klassiker med praktisk funktion, der står klar i både regn og sol

En ukompliceret 3-gears cykel, der trives i vores barske skandinaviske klima, og som allerede fra starten er udstyret med både skærme, bagagebærer, kædeskærm, støtteben, reflekser og belysning både foran og bagtil. Jo, den er måske bedst egnet til lidt mere afslappede eventyr, men den rummer masser af praktisk funktion og leverer faktisk en hel del køreglæde. Perfekt transportmiddel for dig, der i varierende tempi ønsker at kunne rulle ned til stranden, til butikken eller til dine bekendte uden at du behøver bekymre dig om, hvor du skal placere dine ejendele. 

I DETALJEN
Varenummer0088927D88550
EAN-kode4045446521364
VaremærkeKRONAN
FarveOlive Green
Producentens varenummer-
Knytnummeret0088927
Specifikation
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Damcyklar
ModelserieKronan Damcyklar
KønDame
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Ja
Producentens farve-
Årgang2023
Producentens hjemmesidewww.kronan.com/
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
155-180cm
Passer til højde (cm)155-160, 160-165, 165-170, 170-175, 175-180
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Fodbremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

3-gears (navgear)
GearskiftesætShimano Nexus
Forhjulsderailleurserie 

Forhjulsderailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentproducent opdeler sine komponenter som f.eks. gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er producenten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en simpel serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største producenters serier arrangeret sådan, at den fineste serie er øverst.

Bemærk, at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller landevejscykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano landevejSRAM mountainbikeSRAM landevejShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XXRed E-tapAlfine 11
XTRDura-AceX0Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2X1RedNexus 8
XTUltegraGXForce 22Nexus 7
SLX105NXForceNexus 3
DeoreTiagraX9Rival 22 
AlivioSoraX7Rival 
AceraClarisX5Apex 
Altus
Tourney
Ingen forskifter
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Stel
Stelstørrelse50
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Stål
For affel-
For affjedringstype 

For affjedringstype

En affjedret forgaffel er i dag standard på mountainbikes, simpelthen for at kunne klare det terræn, som cyklen bruges i. Der findes også en hel del hybridcykler med affjedrede forgaffler, for at give dig lidt mere komfort på grusveje og eventuelle skovstier. Hvis du skal cykle i skov eller på lettere stier, alternativt meget grusvej, så er en affjedret forgaffel et godt valg!

Stive forgaffler findes på standard, racer- og hybridcykler, og egner sig bedst til cykler, der for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere cykel, en cykel der føles kvikkere og en cykel der opleves at reagere bedre på dine bevægelser. Visse nichecykler som fatbikes og touringcykler har også stive forgaffler, men da kompenseres det ofte med meget brede og solide dæk for at genskabe lidt af komfortfølelsen. Hvis du skal cykle primært på asfalt, og måske en venligere grusvej, så er en stiv forgaffel helt rigtig for dig!

Stel
AffjedringsgaflerStål
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

28"
Hjul
Forhjulsnav-
Baghjulsnav-
Fælge-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension40-622
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankparti-
Kæde-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Pedaler-
Sadel-
Håndtag/Styrbånd-
Udstyr
Belysning-
Skærme-
Støtte-
Bagagebærer-
Øvrigt-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Damcyklar

-17%
Kronan Damecykel Original D3 3-Gear Olivgrøn
-17%
Damecykel Kronan Original D3 3-gear sort
-12%
Kronan Damecykel Elegant D3 3-Gears Sort
-17%
Kronan Damecykel Original D3 3-Gear Rosa

LIGNENDE PRODUKTER

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU