• HURTIGE LEVERANCER
 • BETAL NEMT MED KLARNA
 • ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Indkøbskurv

KRONAN Damecykel Kronan Stilig D3 3-gears Rød

Damecykel Kronan Stilig D3 3-gears Rød
Beskrivelse

Sporty klassiker med fantastisk komfort og mange praktiske funktioner

Hvis du er tiltrukket af en sporty klassiker med moderne rene linjer, så er den elegante Kronan Stilig D3 præcis den cykel, du leder efter. Dette er en helt simpel cykel uden unødvendige dikkedarer, og den er lige populær hos mænd som kvinder – og hos unge som ældre. Perfekt for dig, der vil glide afsted på en nem cykel med skøn komfort og masser af praktiske funktioner. Denne sporty model har skandinaviske rene former og en stensikker 3-gears drivlinje, der næsten aldrig giver problemer, og som fungerer godt både i bakker og på lange strækninger. Uanset om du foretrækker byen eller de åbne landeveje, bliver din cykeltur til ren nydelse, når du ubesværet suser frem på dette vanedannende køretøj. Og husk, at 20 minutters cykling dagligt styrker både sind og krop.

Successens nøgle!

 • Elegant, robust og sporty klassiker med moderne rene linjer, som du kan nyde resten af livet
 • Dets robuste stålstel med klassisk geometri gør den eksemplarisk smidig og nem at manøvrere
 • Næsten ufejlbarlig drivlinje med 3 navgears, som både er pålidelig, driftssikker og let at vedligeholde
 • Solide hjulsæt udstyret med glatte bydæk med lav rullemodstand og pålideligt greb i sving
 • Nemme fælgbremser foran og klassisk fodbremse bagtil sikrer dig pålidelig bremsekraft i al slags vejr
 • Både den utroligt komfortable saddel og det behagelige styr kan justeres i højden
 • Skærme, kædeskærm og batteridreven belysning sørger for, at du kan fortsætte med at cykle uanset vejret og årstiden
 • Rummelig forpakkeholder med træbund sikrer, at du kan medbringe det meste
 • Stabilt støtteben giver en sikker base, når cyklen ikke er i brug
 • En forbilledlig simpel konstruktion, som kræver minimal vedligeholdelse
 • Og husk, den triller lige så godt i byen som på landevejen

Elegant stålstel med sporty rene former og en afslappet kørestilling

Den robuste ramme består af et næsten ufejlbarligt stålstel med ikoniske former, stellet har en klassisk geometri, der sikrer dig en behagelig opret kørestilling og næsten panoramaagtig udsigt over trafikken. Det kan lyde ubetydeligt, men det er netop dette klare udsyn, der gør, at du kan nå at udføre den afgørende undvigemanøvre i travl bytrafik. Dette er en velkomponeret klassiker; nogle vil måske kalde den gammeldags... men lad ikke udseendet bedrage dig, for under overfladen benyttes moderne teknologi til at sikre en virkelig behagelig køreoplevelse.

Ekstremt pålidelig og næsten vedligeholdelsesfri drivlinje med 3 lette navgears

Den rette hastighed opnås nemt med en næsten vedligeholdelsesfri navgear fra kvalitetssikre Shimano (Nexus 3), som sikrer, at du ubesværet kan skifte mellem de 3 gears. Du sidder behageligt på en usædvanligt blød komfortsaddel og behøver ikke bekymre dig om andet end at træde i pedalerne i dit eget tempo. Det kedelige vedligehold er desuden minimalt; en smule kærlighed i form af en lille vask, en dråbe olie og lejlighedsvis service er faktisk alt, det kræver.

Robuste 28-tommere kombineret med både fodbremse og fælgbremse

Hele sættet ruller sikkert frem på to 28-tommers hjul med lette aluminiumsfælge og 40 mm brede bydæk, som sikrer godt greb og lav rullemodstand. Dækkenes generøse luftvolumen sammen med den brede komfortsaddel tilbyder næsten overraskende meget komfort og beskytter mod ubehagelige overraskelser. Når det er tid til at bremse ned, har du adgang til en yderst pålidelig fodbremse bagtil kombineret med en nem fælgbremse foran, en absolut pålidelig kombination, der sikrer, at pålidelig bremseevne altid er til rådighed uanset underlag, vejrforhold eller sæson.

Stilfuld svensk klassiker med praktiske funktioner, klar til alle vejrforhold

En enkel 3-gears cykel, som trives i vores barske skandinaviske klima og som allerede fra starten er udstyret med både skærme, bagageholder, kædeskærm, støtteben, reflekser og for- og baglygter. Selvom den måske passer bedst til de mere afslappede ture, er den fyldt med praktiske funktioner og tilbyder faktisk en del køreglæde. Det perfekte transportmiddel for dig, der ønsker at kunne bevæge dig nemt til stranden, butikken eller venner uden at skulle bekymre dig om opbevaring af dine ejendele.

I DETALJEN
Varenummer0088927012750
EAN-kode4045446532544
VaremærkeKRONAN
FarveRöd
Producentens varenummer-
Knytnummeret0088927
Specifikation
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Damcyklar
ModelserieKronan Damcyklar
KønDame
Dam-specifik 

Dam-specifik

Eftersom kvinder og mænd oftest ser forskellige ud anatomisk, bygger mange producenter cykler, der er tilpasset derefter. Normalt er det kun små forskelle, der adskiller dem. Blandt andet plejer der at være bredere sadler, smallere styr og kortere krankarme. I nogle tilfælde laves der også damespecifikke modeller i mindre størrelser og med et skrånende overrør. Nogle gange også i andre farver.
Ja
Producentens farve-
Årgang2023
Producentens hjemmesidewww.kronan.com/
ElcykelNej
Din højde 

Din højde

Anbefalet længde ifølge leverandøren
155-180cm
Passer til højde (cm)155-160, 160-165, 165-170, 170-175, 175-180
Bremsetype 

Bremsetype

Fælgbremse

De klassiske bremser for alle typer af cykler, som langsomt men sikkert udfases af skivebremser. Disse styres via greb fra styret og klemmer til med bremsebelæg omkring fælgbanen for at stoppe cyklen. Fælgbremser findes i forskellige typer for at passe til forskellige typer af cykler og kommer som blandt andet V-bremse, cantilever og U-bremser. Fordelen med disse er, at de er meget lette at vedligeholde og har en lav vægt.

Rullebremse

Disse fungerer ligesom tromlebremser som findes på blandt andet knallerter. Her trykkes bremseklodser ud mod metal indeni en cylinder i midten på hjulet. Disse kræver mindst vedligeholdelse og er utroligt driftssikre. Ulempen med disse er, at de ikke har lige så kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fodbremse

Standarden som findes på de fleste klassiske dame- og herrecykler. Denne bremse kræver meget lidt vedligeholdelse men begrænses hvis du ønsker flere gear. Disse hører nemlig til specifikke typer af nav (hjul) som har indkapslede gear, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er, at der kræves mere kraft for at bremse ordentligt sammenlignet med andre, samt at du skal have fødderne i specifikke positioner for at kunne udøve den ønskede kraft.

Skivebremse

De moderne bremser på blandt andet mountainbikes, hybrider og et flertal af elcykler. Disse er baseret på en bremsekaliber som klemmer til omkring en skive af metal ved hjulets nav (midten på hjulet). Dette er meget lig de systemer som findes på både biler og motorcykler og anses for at være det absolut bedste i dagens situation. Disse er de kraftigste bremser, kræver relativt lidt vedligeholdelse og er meget driftssikre og findes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olie).

Fodbremse
Antal gear 

Antal gear

Hvor mange gear har jeg brug for?

Dette afhænger fuldstændig af, hvordan du cykler, og hvad du ønsker at få ud af din cykel. For at finde ud af dette, skal du vide, hvordan du vil cykle, og om du ønsker at prioritere lav vedligeholdelse eller høj ydeevne.

Lav vedligeholdelse

I dette tilfælde bør du vælge et gearsystem med navgear. Disse findes i varianter fra 2 til 11 gear fra blandt andet Shimano og deres Nexus-serie, som har 3, 7 og 8 gear. Der er også Shimano Alfine, som er en finere model, der har mindre modstand i mekanikken og fås med 8 og 11 gear.

Høj ydeevne

I dette tilfælde hænger antallet af gear bagpå sammen med kvaliteten. Producenterne konkurrerer om at lave de bedste gear med det højeste antal klinger på kassetten. Dette betyder så, at de fineste komponenter også er dem, som har det højeste antal gear bagpå. Foran er det enten et eller to klinger, der gælder for de finere dele.

En kombination af begge

I dette tilfælde kigger vi på systemer, som har 2-3 gear foran og 8-10 klinger bagpå. Disse er af en lidt enklere byggekvalitet, som også har en højere vægt. De er i stedet bygget af mere robuste materialer såsom stål i stedet for aluminium osv. Disse tåler ofte mere strabadser, men fungerer ikke lige så smidigt

3-gears (navgear)
GearskiftesætShimano Nexus
Forhjulsderailleurserie 

Forhjulsderailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentproducent opdeler sine komponenter som f.eks. gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er producenten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en simpel serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største producenters serier arrangeret sådan, at den fineste serie er øverst.

Bemærk, at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller landevejscykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano landevejSRAM mountainbikeSRAM landevejShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XXRed E-tapAlfine 11
XTRDura-AceX0Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2X1RedNexus 8
XTUltegraGXForce 22Nexus 7
SLX105NXForceNexus 3
DeoreTiagraX9Rival 22 
AlivioSoraX7Rival 
AceraClarisX5Apex 
Altus
Tourney
Ingen forskifter
Bagderrailleurserie 

Bagderrailleurserie

Hvad betyder f.eks. Shimano SLX? Hver komponentfabrikant opdeler sine komponenter såsom gear, bremser, kranksæt osv. i serier, i dette tilfælde er fabrikanten Shimano og serien SLX.

Serierne spænder fra funktionelle enkle komponenter til betydeligt mere avancerede komponenter med høj præcision og lav vægt.

Selvfølgelig fungerer gear og bremser fra en enklere serie som de skal, men det sker ikke med samme præcision eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sandsynligvis kræve mere service over tid for de enklere komponenter.

Nedenfor ser du en liste over de største fabrikanters serier arrangeret således, at den fineste serie er øverst.

Bemærk at denne tabel ikke sammenligner forskellige mærker eller racercykler vs. mountainbikes, men den bør kun bruges til at sammenligne inden for en kolonne.

Shimano mountainbikeShimano racercykelSRAM mountainbikeSRAM racercykelShimano navgear
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Stel
Stelstørrelse50
Stel-
Stel materiale 

Stel materiale

Kulfiber koster lidt mere end en aluminiumstel, men den har en hel del fordele i forhold til andre materialer, når det kommer til rene køreegenskaber. Den er stærkere, lettere, stivere og mere komfortabel at cykle på, da det er et mere levende materiale end aluminium. Kulfiber er dog lidt mere følsomt over for montering af tilbehør, som du klemmer rundt om stellet, for eksempel låse eller børnestole. Dette betyder, at kulfiber især er velegnet til sports-cykler som racercykler og mountainbikes.

Aluminium er et prisvenligt og let materiale, som egner sig til alle typer af cykler. Det er nemt at opnå en rigtig lav vægt, men stadig bevare styrke og gode køreegenskaber, og materialet er heller ikke følsomt over for, hvad du monterer for tilbehør på det. Bare at blæse og køre og montere præcis hvad du vil på din cykel!

Stål er et materiale, der kan fremstilles i mange forskellige kvalitetsniveauer. Stål kan bygges meget billigt og findes derfor på de enklere cykler i vores sortiment. Men det kan også være et utroligt eftergivende, holdbart og komfortabelt materiale, når man bruger rigtig fint stål. Det rigtig fine stål findes i mange cykler, der er beregnet lidt mere til langdistancykling, for eksempel vores fine touringcykler fra Surly og Skeppshult-cykler, som er bygget i svensk kvalitetsstål (hvilket bidrager til meget fine komfortegenskaber på de fleste underlag).

Stål
For affel-
For affjedringstype 

For affjedringstype

En affjedret forgaffel er i dag standard på mountainbikes, simpelthen for at kunne klare det terræn, som cyklen bruges i. Der findes også en hel del hybridcykler med affjedrede forgaffler, for at give dig lidt mere komfort på grusveje og eventuelle skovstier. Hvis du skal cykle i skov eller på lettere stier, alternativt meget grusvej, så er en affjedret forgaffel et godt valg!

Stive forgaffler findes på standard, racer- og hybridcykler, og egner sig bedst til cykler, der for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere cykel, en cykel der føles kvikkere og en cykel der opleves at reagere bedre på dine bevægelser. Visse nichecykler som fatbikes og touringcykler har også stive forgaffler, men da kompenseres det ofte med meget brede og solide dæk for at genskabe lidt af komfortfølelsen. Hvis du skal cykle primært på asfalt, og måske en venligere grusvej, så er en stiv forgaffel helt rigtig for dig!

Stel
AffjedringsgaflerStål
Baggaffeltype 

Baggaffeltype

En mountainbike kan opdeles på rigtig mange forskellige måder. Blandt andet kan man opdele disse i såkaldte "fuldt affjedrede" og "hardtails". Dette angiver altså antallet af affjedringstyper, der er monteret på cyklen.

Stiv

En hardtail har kun en affjedret forgaffel foran og en stiv forgaffel bagpå. Fordelen ved at køre med en stiv baggaffel er, at der ikke går nogen kraft tabt på grund af bagaffjedringen. Desuden opnår du en lavere vægt generelt på cyklen.

Affjedret

En fuldt affjedret har ud over en affjedret forgaffel også en affjedret baggaffel. Disse cykler har et link-system, som sammen med bagaffjedringen giver en mere komfortabel kørsel, men også en mere stabil og i de fleste tilfælde også hurtigere cykling. På samme måde som forgaffelen affjedrer for at bevare greb og øge komforten, gør bagaffjedringen præcis det samme for bagdelen.

Stel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er præcis hvad det lyder som - størrelsen på hjulene. Den måles normalt i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Sverige er tommer det mest almindelige mål, og derfor er det mål vi har valgt at bruge. Hjulstørrelsens betydning varierer afhængigt af cykeltypen.

Børnecykler

Børnecykler benævnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på cyklen, hvilket adskiller sig fra voksen cykler hvor ramme størrelsen er hvad der afgør størrelsen på cyklen. Det betyder ikke at alle cykler med 24"-hjul er lige store, og derfor har vi valgt at, i stedet for at have en størrelsestabel, angive præcise længdeanbefalinger for hver enkelt cykel.

Når man køber børnecykel vil man selvfølgelig have at barnet skal kunne vokse med cyklen. Tænk dog på at en alt for stor cykel generelt bliver for lang, og dermed giver en liggende siddestilling hvilket i sin tur mindsker udsynet for barnet. Vælg derfor aldrig en cykel hvor barnet er mere end 5 centimeter kortere end vores angivne længdeangivelse.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen findes tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var længe den eneste størrelse der blev brugt til mountainbikes, men bruges i dag principielt kun til juniorcykler og enklere mountainbikes som er tænkt til transport og lettere motion. Vil du træne eller endda konkurrere med din cykel er det 29" eller 27,5" der gælder. Lidt forenklet kan man sige at 29" giver en mere stabil oplevelse, bevarer fart bedre og lettere tager dig over små forhindringer bedre end 27,5", mens en 27,5" giver dig en cykel som opleves kvikkere i kurver samt en anelse hurtigere i accelerationen. Mange fuldt affjedrede mountainbikes med 27,5" har desuden længere slaglængde, og er tilpasset til en mere teknisk og ujævn terræn.

Racercykler, standardcykler, hybridcykler og øvrige cykler

For praktisk talt alle cykler bortset fra mountainbikes og børnecykler gælder 28"-hjul som er en velafbalanceret størrelse som giver både gode forudsætninger for at rulle let, være behagelig at sidde på og let at manøvrere.

28"
Hjul
Forhjulsnav-
Baghjulsnav-
Fælge-
Forhjul-
Bagdæk-
Dækdimension40-622
Drivlinje
Gearskifter-
Baggear-
Krankparti-
Kæde-
Kassette-
Komponenter
Forbremse-
Bagbremse-
Styr-
Styrstamme-
Sadelpind-
Pedaler-
Sadel-
Håndtag/Styrbånd-
Udstyr
Belysning-
Skærme-
Støtte-
Bagagebærer-
Øvrigt-
KUNDERNES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Damcyklar

-17%
Kronan Damecykel Original D3 3-Gear Olivgrøn
-17%
Damecykel Kronan Original D3 3-gear sort
-12%
Kronan Damecykel Elegant D3 3-Gears Sort

LIGNENDE PRODUKTER

Din indkøbskurv(0 varer)

Din indkøbskurv er tom
I alt: 0 dkk
Til kassen

Foretrukne(0 varer)

Du har ingen favoritter
MENU