Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.


Giant Mountainbikes

(34 Produkter)

  Hjulstørrelse

Valgt:
 •  
 •  
 •  

  Stelstørrelse cm Bemærk, at stelstørrelsen er en ment som første vejledning. I dette skridt kan flere stelstørrelser komme på tale. En præcis beregning på baggrund af skridthøjde finder du på selve produktsiden for den valgte model.

Valgt:

Angiv din højde for at vælge din rette stelstørrelse.

Kender du allerede din stelstørrelse? Vælg denne her:

  Fjedring (mm)

 • 75 203

  Vægt (approx. kg)

 • 11,2 17

  Gear – Antal gear

 • -
  Anvend

  Materialetype

Valgt:
 •  
 •  

  Køn

Valgt:
 •  
 •  

  Farve

Valgt:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

  Pris (kr.)

 • -
  Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
SORTER EFTER
Side1af
1
 
SORTER EFTER
Side1af
1

Giant er eksperter i Mountainbike

Bjergtagende cykling

Det er dejligt at cykle. Det kan være lige ud ad landevejen, det kan være i et mere krævende terræn, det kan være i medvind og modvind. Men det kan jo også være krævende konkurrencekørsel på avancerede racercykler, og så kan det være kørsel op og ned af høje bakker eller ligefrem decideret bjergkørsel. Sidstnævnte kræver en specialcykel som dem, man kan få fra Giant Mountainbike, og som man kan købe på Bikester.dk. En Giant Mountainbike – eller slet og ret en mountainbike af hvilket som helst mærke – kaldes ofte slet og ret en MTB, og hvad er det så for en slags cykel? En mountainbike er først og fremmest en stærk og solid cykeltype, som kan holde til lidt af hvert i selv det barskeste terræn. Den har et stel af meget kraftige rør, og så har den typisk brede dæk med grove dækmønstre, som kan få godt greb i en ofte meget ujævn og smattet overflade, Styret er lige – modsat racercyklers krumme ”gedebukkestyr”, som man kan læne sig fremover for at mindske luftmodstanden og øge farten. Men fart har ikke den primære betydning, når man cykler mountainbike – her handler det mere om at tackle nogle terrænmæssige udfordringer. Ofte stejle bakker, og derfor er en Giant Mountainbike og andre MTB ret lavt gearet. For at reducere bump og lignende kan en mountainbike være udstyret med forskellige former for affjedring, for eksempel affjedrede forgafler, fjedre indbygget i stellet, og de har som regel også skivebremser, som er mere effektive end traditionelle cykelbremser, hvor nogle gummiklodser presses ind mod hjulet. Men denne typer bremser er ikke så effektive, når man kører i ofte vådt terræn, hvor pløre og mudder kan få gummiklodserne til at glide af mod hjulets fælg. Mountainbikes fra Giant Mountainbike leveres med stort set alle disse basale features – og mere til. Giant Mountainbike Men bortset fra den teknologi, som gør en mountainbike egnet til at køre i råt terræn, så er en MTB som regel meget sparsomt udstyret, blandt andet uden bagagebærer og ofte uden cykelskærme. Det skyldes, at en MTB i sig selv er ret tung, og der er ingen grund til at øge vægten yderligere. Men for at reducere vægten så meget som muligt, så vælger producenterne af mountainbikes som regel de letteste materialer til cyklens forskellige komponenter – således er stellet i sig selv ofte lavet af aluminium eller kulfiber.

Giant Mountainbike med i løbene

Danmarks mest kendte ”bjerg” er Himmelbjerget. Men med sine blot 147 meter i højden er det faktisk ikke landets højeste. Det er til gengæld Møllehøj med sine 170,86 meters højde. Møllehøj ligger i Skanderborg Kommune, nær et andet af Danmarks kendte højdepunkter, Ejer Bavnehøj. Men uanset hvor høje de danske bjerge er, så er det trods alt peanuts i forhold til for eksempel Alperne. Derfor vil mountainbike cykling eller terrænkørsel herhjemme foregå i skove og lettere kuperede terræner. Derfor behøver man måske ikke den mest avancerede mountainbike, og Giant Mountainbike kan da også levere cykler i både basis udgaver og de mere avancerede eksempler af slagsen. For mange danske mountainbike entusiaster nøjes ikke med at køre på de danske bakker, men pakker cyklen ned i bilen og kører til mere bjergrige egne – som netop Alperne eller Pyrenæerne. Følger man med i dette løb i fjernsynet, vil man også opdage, at der er forskel på de cykler, som rytterne kører på på flad landevej og på bjergetaperne.

Køb kvalitet

Mange supermarkeder har fra tid til anden tilbud på mountainbikes, men dem fraråder eksperter at købe, for de er rent ud sagt oftest noget billigt skrammel, som ikke holder til mange ture i hårdt terræn. Nej, så bør man hellere vælge et mere professionelt mærke som for eksempel Giant Mountainbike. At køre mountainbike kræver masser af teknik – det er ikke nok med stærke ben, selvom det selvfølgelig hjælper. Når man kører på flad landevej, sidder man som regel ned på sadlen hele vejen, men det går ikke, når man på mountainbike møder en stejl stigning. Så skal man op at stå i pedalerne – man rejser sig fra sadlen, bøjer benene i knæene og forsøger at fordele vægten ligeligt mellem højre og venstre pedal. Det giver bedre balance på cyklen og mere kraft og tråd i pedalerne. Når det til gengæld går stejlt nedad, så gælder det om at undgå et styrt, og det kan man gøre ved at lægge kropsvægten bagud – ved at flytte bagdelen ned bag på sadlen, og jo stejlere, jo længere bagud. Modsvarende skal man rykke sig frem i sadlen, når det går opad. Kraftige rystelser kan man reducere ved at gøre sig bred – albuerne langt ud til siderne. Udskridninger kan man modvirke ved at bruge forbremsen – men hjulet må ikke blokere. Udfordringer som rødder og lignende skal angribes lige forfra – også for at undgå udskridning. Endelig er det en god idé at kigge frem og planlægge ruten. Med disse enkle råd får man meget mere ud af sin Giant Mountainbike. Giant Mountainbike blev grundlagt i 1972 af ingeniører og håndværker, som ønskede at gøre cykling både sjovere og tilgængelig for flere mennesker. Det startede med letvægtsstel af aluminium, og senere kom stel i kulfiber til. I dag er Giant Mountainbike blandt de førende cykelproducenter i verden, og som nævnt bruger Rabobank holdet cykler fra Giant Mountainbikes. Tag et kig på Bikester.dk og se alle produkterne fra Giant Mountainbike og bestil din foretrukne MTB – så har du den i løbet af få dage.
 • Giant Revel 1 Mountainbike
 • Giant XtC Composite
 • Giant Trance X 29er


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling