Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Børnesæder

101 Produkter
Mærke
  • 18
  • 12
  • 1
  • 25
  • 45
Pris i kr.
Kundeanmeldelser
Sorter efter
 
Side 1 af
2

Bikester.dk har et sikkert børnesæde til dig

Det er hyggeligt at køre en tur med barnevognen en søndag eftermiddag, når man har masser af tid. Når det er mandag morgen derimod, og din søn eller datter skal i børnehave, inden du selv skal videre på arbejde, er der knapt så meget tid til en lang gåtur. Børnesæder Med et barnesæde fastmonteret på cyklen kan du nemt komme omkring og have dit barn med dig. Det sparer dig både tid og penge – ingen udgifter til benzin eller tog- og busbilletter. Du skal bare hoppe på cyklen, og så er I begge på vej til en ny dag. Før det kan lade sig gøre, skal du naturligvis have et ordenligt barnesæde til din cykel, så dit barn sidder godt og sikkert. I det følgende vil Bikester.dk give dig information om de forskellige typer af børnesæder, så du kan finde det helt rigtige, som passer perfekt til dig og dit barn.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber et barnesæde?

Barnesæde, børnesæde, barnestol eller børnestol til cykel– der er ikke fuldkommen enighed om, hvad vi skal kalde cykelsædet til dit barn. Hvad, der er grammatisk korrekt, er en diskussion i sig selv, men vigtigt er det blot at påpege, at producenterne kalder disse noget forskelligt. Det skal man ikke lade sig forvirre af – det er det samme, de taler om. Sædet til dit barn som kan spændes fast på cyklen. Barnesædet kan virkelig gøre hverdagen nemmere for børnefamilier. Ifølge dansk lovgivning er det lovligt for en cyklist over 15 år at fragte to børn på sin egen cykel. Børnene må højest være fyldt otte år, og de skal være fastspændt. Barnet skal kunne spændes fast med sele, og det skal have specielle holdere til barnets fødder. Fodholderne er meget vigtige. Den hyppigste form for ulykker i forbindelse med barnesæder sker, fordi forældre ikke får sat disse holdere ordentligt på. Derved hænger børnenes ben frit, og det kan resultere i, at de får svinget benene ind i hjulet, hvilket kan have fatale konsekvenser. Du skal altså til at starte med være opmærksom på to elementer:
  • En solid sele
  • Solide fodholdere
Grundreglen er, som sagt, at du kan have to børn under otte år med på cyklen. Det er op til egen dømmekraft at vurdere, om det er forsvarligt. Det er ikke nemt at sætte retningslinier for børns størrelse, da det varierer utroligt meget, hvor hurtigt børn vokser. Nogle børn kan derfor vokse fra et barnesæde, før de fylder otte år. De fleste børnesæder kan klare en maksimalvægt på 22 kg. Selvom dit barn er under otte år, og ifølge dansk lovgivning kan sidde lovligt i et barnesæde til cykel, anbefaler Bikester.dk, at man i højere grad går ud fra barnets vægt end alder. Der er derimod ingen lovgivningsmæssige regler for, hvor tidligt dit barn må sidde i et barnesæde til cykel. Det kan dog anbefales, at man venter med at cykle med sit barn i barnesæde, indtil barnet er i stand til at sidde oprejst og holde sit eget hoved. Det varierer naturligvis, hvor hurtigt børn udvikler sig. Som grundregel siger man, at børn er i stand til at holde deres eget hoved stabilt, når de er mellem seks og ti måneder gamle.

Præcis hvilken type barnesæde skal du vælge?

På Bikester.dk er der et hav af mærker at vælge imellem, når du skal have en barnestol til din cykel. Selve udseendet handler om smag og behag, men du bør gøre dig nogle tanker, om, hvilken type barnestol til din cykel, du vælger. Grundlæggende er der to forskellige typer:
  1. Opret siddestilling
  2. Tilbagelænet siddestilling
Det kan umiddelbart forekomme underordnet, hvordan barnet sidder, men det er det ikke. Hvis dit barn ofte falder i søvn på vej hjem fra børnehaven, er det måske mest praktisk at vælge en barnestol til cyklen, som er tilbagelænet. Så kommer dit barn ikke til at sidde og hænge med hovedet, hvis det falder i søvn i. Hvis dit barn derimod synes, det er spændende at opleve, alt hvad der sker omkring jer, når I drøner af sted på cyklen, er det måske en bedre idé for dig at vælge et med en oprejst siddestilling. Så undgår du, at dit barn rumsterer rundt og forgæves prøver at rette sig op, for at se, hvad der foregår. Når du har fundet det rigtige sæde, kan Bikester.dk desuden anbefale dig at tage et kig i vores udvalgt af tilbehør til børnesæder. Her kan du for eksempel finde regnslag specielt designet til at dække børnesæder. Det er langt nemmere og hurtigere at få på end regnfrakke, regnbukser og gummistøvler. Som alternativ til din cykel vil Bikester.dk desuden anbefale dig at overveje, om en cykelanhænger kunne være en bedre løsning. Sådan én behøver ikke være et stort monstrum. De fås faktisk også blot til et enkelt barn. En cykelanhænger må med børn veje op til 60 kg. Dette vil give dig mulighed for at have et barn, der vejer mere end 22 kg. med på cyklen. Desuden kan en cykelanhænger bruges i andre sammenhænge – for eksempel til storindkøb.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-17.00
78 77 40 68
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!